Ya İsmailağa Cemaati ya Kıbrıs Cumhuriyeti!

Aziz Şah – 2023 başladı başlayalı Kıbrıs’ta gündemimiz Türkiye’nin cihatçıları, tarikat, cemaat ve imamları…

2023’e Mağusa’da Namık Kemal Meydanı’nda açılan cihat bayrağı ile girdik…

Birkaç gün sonra Ankara’nın buraya İsmailağa Cemaati’nden atadığı “Din İşleri Başkanı” Ahmet Ünsal’ın kadın düşmanı vaazı gündeme düşünce hayatımıza İsmailağa Cemaati girdi!

Bundan bir ay sonra 6 Şubat katliamı yaşandı, onbinlerce insanla birlikte Adıyaman’da İSİAS denilen bir otelde 35 canımızı yitirdik.

Bu süreçte öğrendik ki Adıyaman Menzil Cemaati’nin merkeziymiş; bu sebepten Tayyip Erdoğan Adıyaman’a gidip helallik istemiş. Çünkü Menzil Cemaati Türkiye Cumhuriyeti Devleti bürokrasisi içerisindeki en güçlü cemaat…

Bizim tarikatlar ve cemaatlerle ne işimiz olur Kıbrıs’ta! Türkiye’nin Kıbrıs’ı işgali altında tutarak bize dayattığı hayat bu. Tarikatları öğrenmek zorunda kalıyoruz… 

6 Şubat katliamından sonra çocuklarımız tabutlarla Türkiye’den Kıbrıs’a taşındı. Çocuklarımızın her birinin tabutunun başına üçer beşer imam atadı Ankara!

Adıyaman’da İSİAS enkazından çocuklarımızı kurtarmak için arama-kurtarma ekibi göndermeyen TC Devleti, canlısını emanet alıp bize ölülerini gönderdiği çocuklarımızı gömmeye imamlar gönderdi, her biri siyasi hatip…

Aklın, bilimin ve mühendisliğin temel kuralları uygulansaydı, 35’i de canlı dipdiri olarak karşımızda olacak olan canlar için “Ne mutlu ki şehitlik mertebesine eriştiler” dendi bize…

Dişlerimizi ve yumruklarımızı sıktık!

Türkiye’den gönderilen imamlarla cenazeler siyaset alanına döndü… 

Bu arada Kemal Kılıçdaroğlu geldi Kıbrıs’a, acılı aileleri ziyaret etti…

Türkiye’ye döndüğünde “Acı olan, Türkiye Cumhuriyeti Devleti başsağlığı dilemedi Kıbrıs’a, akıl alacak şey değil. Nasıl başsağlığı dilemezsiniz?” diye tepki gösterdi Bay Kemal.

Dahası var… İsmailağa Cemaati’nden buraya atanan yerleşimci “Din İşleri Başkanı” Ahmet Ünsal da ölen çocuklarımız için taziye yayınlamadı!

Hem Türkiye Cumhuriyeti Devleti hem de buraya atadığı “Din İşleri Başkanı” Mağusalı çocuklar için başsağlığı dilemedi!

İsmailağa Cemaati’nden Cübbeli Ahmet’in çocuklarımız için başsağlığı yayınlamadığını ilk fark eden liberallerimizden Mete Hatay oldu. Sosyal medyada bir paylaşımla buna tepki gösterdi, ancak nedense sonra bu paylaşımı sildi!

2023 senesine Mağusa’da Namık Kemal Meydanı’nda illegal Türkiyeli yerleşimci nüfusun açtığı cihat bayrağı ile girdik… Öyle de devam ediyor sene!

Türkiye’ye canlı gidip Kıbrıs’a tabutta dönen 35 evladımız için “başsağlığı” dilemediğini Bay Kemal’in uyarmasıyla fark etti Türkiye!

Hem TC Devleti’nin hem de İsmailağa Cemaati’nden buraya “Din İşleri Başkanı” olarak atanan Ahmet Ünsal’ın çocuklarımız için başsağlığı yayınlamaması gayet düşündürücüdür! Ünsal, “KKTC Din İşleri”nde çalışanların depremde ölen akrabaları için iki tane başsağlığı yayınladı. Mağusalı çocuklar için yayınlamadı… Bu durum, Ankara’dan atanan yerleşimci bir “müftü” ile Kıbrıslılar arasındaki “bağ”ı gösterir.

Son olarak da, Erdoğan’ın Sömürge Valisi olarak atadığı Metin Feyzioğlu İsmailağa Cemaati’nden laiklik düşmanı imam Mustafa Demirkan’ı TC Sömürge Valiliği’nde misafir etti. Demirkan, Ayasofya’da Erdoğan’ın gözlerinin içine bakarak Atatürk’e “zalim ve kâfir” dediği konuşmasıyla tanınıyor.

Metin Feyzioğlu, İsmailağa Cemaati’nden Demirkan’ın ziyaretini, “Sayın Mustafa Demirkan hocamıza ve beraberindeki heyete nazik ziyaretleri için çok teşekkür ediyorum” şeklinde duyurdu. Gelen tepkiler üzerine de paylaşımını silmek zorunda kaldı Metin Bey…

Biz Kıbrıs’ta FETÖ’cü mü bilirdik, İsmailağa’cı mı, Süleymancı mı, Nurcu mu, Menzil’ci mi? Ne bilirdik biz bunları! Bunları buraya taşıyan Türkiye’nin işgal rejimi ve yerleşimci nüfus sömürgeciliğidir!

Atatürkçü Metin Feyzioğlu İsmailağa Cemaati’ni TC Elçilik binasında misafir ediyor…

Türkiye’de Erdoğan da kalsa, Bay Kemal da gelse tarikat gerçeği değişmez. Çünkü tarikatların tarihi yüzlerce yıllıktır, bir gecede buharlaşmazlar!

Kıbrıslıların tek kurtuluşu vardır: Üniter (tek bölgeli) Kıbrıs Cumhuriyeti’nde ortaklık ve anayasal yurttaşlık temelinde yaşamak!

Ya İsmailağa Cemaati ya Kıbrıs Cumhuriyeti!

Ya Cübbeli Ahmet’in müridi olmak ya da insan hakları temelinde yaşamak!

(28 Mart 2023 tarihinde Avrupa gazetesinde yayınlanmıştır)

About the author