Cumhuriyet KOBİ’ler için Ulusal Kalkınma Ajansı kuruyor

Cumhuriyet’in Maliye Bakanı Makis Keravnos, hükûmetin, Öz Sermaye Fonu ile birlikte küçük ve orta ölçekli (KOBİ) işletmelerin ve start-up’ların finansmanında gözlemlenen boşlukları doldurmaya çalışacak bir Ulusal Kalkınma Ajansının kurulmasını hedeflediğini belirtti.

Bakan, ilgili teklifi mart ayında Bakanlar Kuruluna sunmak amacıyla Örgütün faaliyetlerini ve araçlarını göstermek için bir danışmanlık firmasının görevlendirildiğini de sözlerine ekledi.

Ulusal Kalkınma Ajansı ile ilgili olarak Keravnos, Bakanlar Kurulu’nun girişimciliği daha da güçlendirmek amacıyla ilgili teklifi onayladığını belirtti.

Maliye Bakanı, “Ulusal Kalkınma Ajansı, küçük ve orta ölçekli işletmelerin (KOBİ) ve start-up’ların yanı sıra bazı durumlarda serbest meslek sahiplerinin finansmanında boşluklar olduğunun farkına varılmasının sonucudur” diyerek Bakanlığın bu organizasyonu ve faaliyetlerini ve “küçük ve orta ölçekli işletmelere yardım etmek için” kullanacağı araçları oluşturmak için ilgili bir çalışmanın bir firmaya atanmasını onayladığını da sözlerine ekledi.

Bakanın belirttiği üzere, ilgili teklifin mart ayı içinde Bakanlar Kurulunun onayına sunulması bekleniyor.

Kıbrıs Haber Ajansı

About the author