Kürşat sonunda mahkeme huzurunda

İtalyan makamları tarafından iade edilen ve dün gece yarısı Kıbrıs’a getirilmesi beklenen Kıbrıslı Türk avukat Akan Kürşat, bu sabah işgal altındaki topraklarda Kıbrıs Rum mallarını gasp ettiği şüphesiyle mahkemeye çıkarılıyor.

Philenews’in haberine göre, Kürşat Kıbrıs’a varışının hemen ardından Polis Merkezine götürülerek burada Kıbrıslı Rum avukatı Rikkos Mappouridis’in huzurunda karşı karşıya olduğu dava ile ilgili olarak sorgulandı.

Sabah saatlerinde Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılması ve hakkında suçlama getirilerek bir ceza davası okunması bekleniyor. İddianamenin, 2011 yılında 10 ay hapis cezasına çarptırılan İngiliz Gary Robb’un karşılaştığı suçlamaları da içermesi bekleniyor.

Avukatın Kıbrıslı Rum mülkünün istismarına karışan şirketteki görevlerinin niteliği göz önüne alındığında, yeni suçlamaların eklenmesi mümkündür. Ancak Kürşat’ın gözaltında mı kalacağı yoksa şartlı tahliye ile mi serbest bırakılacağı konusunda bir hukuk mücadelesi yaşanması bekleniyor.

Bu konudaki karar, Kürşat’ın Kıbrıs Cumhuriyeti hükümeti denetimindeki bölgelere serbest girip çıktığı göz önünde bulundurularak Hukuk Servisi tarafından verilecektir.

Philenews

About the author