Cumhurbaşkanı: İngiliz Yüksek Komiseri süreci baltalıyor

European Union, 2021

Cumhurbaşkanı Lefkoşa Meryem Ana Katedrali’nde düzenlenen Aziz Mamas anmasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Nicos Christodoulides, müzakerelerin yeniden başlatılabileceğini ve üzerinde mutabakata varılan çerçeve temelinde Kıbrıs sorununun çözümüne her zaman ulaşılabileceğini belirterek, üzerinde mutabakata varılan çerçevenin tartışmaya açık olmadığını vurguladı.

María Ángela Holguín Cuéllar’ın görevinin kesinlikle kolay olmadığını, zor koşulların söz konusu olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı, “Bu hedefe ulaşmak için Holguin ve Avrupa Birliği dahil tüm uluslararası toplumla işbirliği içinde mümkün olan her şeyi yapmak için buradayız” dedi.

Birleşik Krallık Yüksek Komiseri İrfan Sıddık’ın açıklamaları hakkında yorum yapması istenen Cumhurbaşkanı, “Yüksek Komiser’in açıklamaları görüşmeleri yeniden başlatma çabalarına hiç de yardımcı olmuyor” dedi. Sıddık’ın açıklamalarının içeriğine girmek istemediğini belirten Christodoulides, “Bu tür tezler kabul edilebilir olmadığı için tartışmaya da açık değil” dedi…

AB’nin Kıbrıs sorunundaki rolüne ilişkin Cumhurbaşkanı, “Bizim için Avrupa Birliği’nin öncü rolü Kıbrıs Cumhuriyeti’nin pozisyonlarına hizmet etmek değil. Türkiye ilişkileri ve genel olarak bölgenin karşılıklı olarak kabul edilebilir ve yarar sağlayan araçlara sahip olması açısından önemlidir” dedi… (KHA)

About the author