Cumhuriyet’in gündemi: Plaj Güvenliği ve cankurtaranlar

15 Şubat Perşembe günü cankurtaranların alması gereken tedbirleri açıklayan İçişleri Bakanlığı, Plaj Güvenliği Hizmet atıfla Ulusal Plaj Güvenliği Planı “SALAMİS” başvurusunu incelediğini belirtti. Bu konuda sendikalar yakın zamanda bir araya gelecek.

Devam eden değerlendirme ve sendikanın kadrolu personel talebi dikkate alınarak, cankurtaran korumasının mevsimsel yapısı ve yaz aylarındaki yoğun ihtiyaç dikkate alınıyor. Bu aşamada, plajların güvenliğinden sorumlu olacak merkezi organ hakkında nihai karar verilinceye kadar, ilave kadrolu personel ihtiyacının merkez tarafından değerlendirilerek karara bağlanması gerekiyor.

Ulusal Plaj Güvenliği Planı “SALAMİS”in uygulanmasına ilişkin olarak Milli Savunma Bakanlığı tarafından Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi (SRCC), Kaza İdareleri, sendikalar ve çalışma grubunun iş birliğiyle bir takım sorunlar ele alındı. Bu önlemler arasında cankurtaran sisteminin geliştirilmesi, plaj cankurtaranlarının taleplerinin çözümlenmesi, ilgili Hizmet Planının uygulamaya konması, cankurtaran maaş skalasının yükseltilmesi ve kalıcı istihdama ilişkin yeni bir ortak prosedür ve kriterlerin kabul edilmesi yer alıyor.

Ayrıca 45 yeni cankurtaran binası inşa edildi, kalıcı cankurtaran sayısı 14 yeni istihdamla 92’ye yükseltilecek…

İçişleri Bakanlığı yeni merkezi bir organ oluşturmak için çalışıyor. Bu organ, cankurtaranların işe alınmasından ve kurtarma ekipmanının sağlanmasından sorumlu olacaktır. (KHA)

About the author