Kıbrıslılar Birliği’nden Çavuşoğlu’nun açıklamaları sonrası kınama

Kıbrıslılar Birliği, TC Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Kıbrıs’ın kuzeyinde yaptığı açıklamalar sonrası bir kınama mesajı yayınladı. Kıbrıslılar Birliği’nin yaptığı açıklama şu şekilde:

“Kıbrıslılar Birliği olarak TC Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun, işgal bölgesinde toplumumuz hakkında yaptığı küstahça açıklamaları kamuoyu ile birlikte takip ettik. Kuruluş olarak, memleketimizdeki sözde sol oluşumların işgalcileri “kınama” adetli “barış güvercinliği” geleneğini her zaman reddettik. Biz, işgalcileri “kınama” değil onlara karşı mücadele etmek için var olan bir oluşum olarak ülkemizde ve uluslararası platformlarda çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Bu sebeple, kendisinin yaptığı ve Kıbrıslılara hakaret dolu açıklamalardan dolayı Çavuşoğlu’nu değil, o açıklamalar karşısında suskun kalan toplumumuz içindeki dilsiz hainlerimizi ve yaşananların hemen ertesinde açıklamaları onaylarcasına bu kişi ile birlikte “istişare toplantıları” yapan sözde siyasileri ve sözde partilerini kınıyoruz. Sadece kınamakla da kalmayıp bu hainleri toplumumuzun hiçbir zaman unutmaması için gereken herşeyi yapacağımızı bir kez daha hatırlatıyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

About the author