İtalyan Komünist Partisi (PCI) ve Halk Cephesi’nden Kıbrıslılara destek

Kanada ve Avrupa Birliği arasındaki ticareti düzenlemek amacıyla tasarlanan CETA anlaşmasına Avrupalı devletler arasında tek “hayır” oyu veren ülke Kıbrıs oldu.

Geçtiğimiz yıllarda Amerika ve Avrupa Birliği arasında benzer amaçlarla tasarlanan TTIP anlaşması gibi CETA’da, Avrupalı emekçilere büyük zararlar verecek nitelikte olan ve ilerici ve vatanperver güçlerin karşısında durduğu bir anlaşma.

Bu sebeple sadece Kıbrıs’ın cesaret edebildiği bu duruş dünya hakları ve sol cephesi tarafından taktirle karşılanmıştır.

Kısa bir süre önce İtalya’da güçlerini “30 Harizan Platformu” adı altında birleştiren İtalyan Komünist Partisi (PCI) ve Halk Cephesi (Fronte Popolare) bir açıklama yaparak Kıbrıslıların bu onurlu duruşunun yanında olduklarını belirttiler.

Halk Cephesi konu ile ilgili Kıbrıslılar Birliği Başkanı Oz Karahan ile bir röportaj yaparak, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin siyasi yapısı ve CETA’nın Kıbrıs’taki geleceği hakkında İtalyan komuoyunu bilgilendirdi.

İtalyan Komünist Partisi (PCI) ve Halk Cephesi (Fronte Popolare) CETA hakkında bildirisi: https://www.ilpartitocomunistaitaliano.it/per-la-tutela-dei-diritti-e-per-la-democrazia-diciamo-no-al-ceta/

Halk Cephesi (Fronte Popolare) hareketinin Kıbrıslılar Birliği Başkanı Oz Karahan ile yaptığı röportaj: https://frontepopolare.net/2020/08/06/cipro-dice-no-al-ceta-intervista-a-oz-karahan-dellunione-dei-ciprioti/

About the author