Kıbrıslılar Birliği’nden uluslararası atılım

Kıbrıslılar Birliği Kıbrıslıların dünyadaki sesi olmak için yürüttüğü uluslararası faaliyetlere devam ediyor. Birçok uluslararası mücadele platformuna üye olan Birlik son olarak Devrimci Parti ve Örgütlerin Enternasyonal Koordinasyonu (ICOR) üyesi oldu…

Kıbrıslılar Birliği’nden yapılan açıklama şöyle:

Kıbrıslılar Birliği, Devrimci Parti ve Örgütlerin Enternasyonal Koordinasyonu (ICOR) kuruluşunun dünya çapında 62. üyesi ve Avrupa’da 28. üyesi olmuştur.

ICOR’un resmi olarak yaptığı açıklamada, emperyalizme karşı mücadelede dayanışma içinde Kıbrıslılar Birliği ile aktif işbirliği içerisinde olmaktan onur duydukları belirtilmiştir.

Kıbrıslılar Birliği’nin anti-emperyalist ve sosyalist bir örgüt olduğu eklenen açıklamada Kıbrıs’ın ABD destekli çabaların bir sonucu olarak hala üçten fazla NATO ordusunun işgali altındaki bir ülke olduğunun altı çizilmiştir. Kıbrıslılar Birliği’nin “Halkının tarihte neredeyse hiçbir zaman gerçek manada özgürlüğü tatmadığı Kıbrıs gibi bir ülkede, emperyalizme karşı milli kurtuluş gerçekleşmeden gerçek bir sınıf mücadelesinin var olamayacağına” inandığını ve bu uğurda Kıbrıslı yurtseverlerin sesi olduğu belirtilmiştir.

Kıbrıslılar Birliği dünyadaki devrimci ve sosyalist parti ve örgütlerinin oluşturduğu en büyük kuruluş olan ICOR üyeliğinin yanı sıra dünyanın en geniş tabanlı kitlesel anti-emperyalist örgütlerinin bir arada olduğu Halkların Uluslararası Mücadele Birliği (ILPS) üyesidir. Bu iki uluslararası kuruluşun inisiyatifinde kurulacak olan Anti-Emperyalist Anti-Faşist Birleşik Cephe (AIAFUF) çatı örgütünün de kuruluş çalışmalarında yer alan Kıbrıslılar Birliği aynı zamanda Küresel Ekososyalist Ağı (GEN) ve “Savaşa hayır – NATO’ya hayır” kuruluşlarının bir parçası olarak Kıbrıs’ı dünyada ezilen halkların cephesinde temsil eden tek harekettir.

About the author