Dilan Polat’ın Girne’deki “estetik ve güzellik merkezi” ne olacak?

Aziz Şah – SUSURLUK’un kasası First Merchant Bank’tan beridir TC Devleti tarafından işgal edilmiş Kıbrıs’ın kuzeyi Türk mafyasının kara para aklama merkezidir. Vatikan’ın 5 milyar dolarlık kara parasının bile bu bankada aklandığı ve Türk kontrgerillası içerisinde bu para üzerinden pazarlık yapıldığı iddia edilir.

Son günlerde Türkiye’de ucu Kıbrıs’a da uzanan bir Dilan Polat vakası patlak verdi…

Lüks yaşantısıyla magazin haberlerinin konusu olan Dilan Polat, eşi Engin Polat’ın kendisine özel jet hediye ettiği haberinden sonra lig değiştirdi.

Muhammet Yakut’un gazeteci Erk Acarer’e verdiği röportajda Polat’ların “mail order” yöntemi ile kara para akladıklarını iddia etmesinden sonra MASAK harekete geçerek çift hakkında bir rapor hazırladı.

Mali Suçları Araştırma Kurulu’nun (MASAK) raporuna göre Polat’ların sahibi olduğu 16 şirket içinde kendi aralarındaki ticarette 200 milyon liraya yakın şüpheli işlem olduğu belirlendi. Bütün şirketlerin gelirinin 500 milyon liraya yakını internet ticareti üzerinden gerçekleşti…

Gazeteci Bahadır Özgür bu “kara para aklama işlemi”ni basitçe anlatıyor:

-“Mail order esasında çok eskiden beri kullanılan posta çekli ödeme sisteminin modern halidir. Yani kredi kartı ve pos cihazı üzerinden bir ödeme sistemidir. Bu işlem şöyle gerçekleşir: Normalde alışveriş işlerimizde kredi kartını pos cihazına okutuyoruz ancak mail order’de karttaki bilgileri elle pos cihazına girersiniz. Bu şöyle bir avantaj sağlar. Dünyanın neresinde olursanız olun herhangi bir ülkedeki bir işletmeden alışveriş yapmanızı sağlar. Sadece işletmenin sahibiyle temasa geçip kart bilgilerini gönderirsiniz, işletme sahibi POS cihazına elle kart bilgilerini girer. Böylece banka birkaç gün sonra parayı hesabınıza yatırır. Esasında mail order işlemi bu. Ancak dünyada baktığımız zaman bu işlem üzerinden çok yoğun kara para aklama iddialarının gündeme geldiğini söylemek lazım.

MASAK’ın tespit ettiği işlemler şöyle gerçekleşmişti: 16 şirket arasında alıcı ve satıcılar yine aynı kişiler. Bu şirketlerin hepsi aile işletmesi. Pek çoğunun istihdamı yer almıyor ve ticaret internet üzerinden gerçekleşiyor. Nakit paralar bir şirkete geldikten sonra aynı gün çekiliyor. Engin Polat ve Dilan Polat’ın özel hesabına aktarılıyor. Daha sonra sahibi oldukları otomatik gayrimenkul şirketi üzerinden hem lüks otomobil satın alıyor hem de lüks daireler ve villalar satın alınıyor. MASAK bu işi tespit etti…”

***

Bizim konumuz Dilan Polat’ın Kıbrıs’ta hâlâ faaliyetini sürdüren “estetik ve güzellik merkezi”…

Birinci sorumuz: Dilan Polat KKTC vatandaşı mı?

İkinci sorumuz: Dilan Polat KKTC vatandaşı değilse burada kurduğu şirketin yasa gereği %51 ortağı olması gereken “şanslı” KKTC vatandaşı kim?

Kıbrıs’ın işgal bölgesinde o kadar rahat hareket ediyorlar ki, Girne’deki Güzellik Merkezi sağlık karnesiz personel çalıştırıyordu. Geçtiğimiz Mayıs ayında sağlık karnesiz personel çalıştırdığı gerekçesiyle Girne Belediyesi Sağlık Birimi tarafından mühürlendi.

“Neden TC polisi Kıbrıs’ta operasyon yapar?” diye sorardık bugüne kadar. Çünkü burası Türkiye’nin işgali altındadır.

Türkiye’de yapılan birçok “çete operasyonu”nda muhakkak bir Kıbrıs ayağı olur. Türkiye’de çeşitli illerde eş zamanlı operasyon yapılırken Kıbrıs’ta da operasyon yapılır. Biz de Türkiye basınından okuruz bu haberleri…

-Kıbrıs’ta böyle bir çete mi vardı, diye şaşırırız…

Dilan Polat Güzellik Merkezi’nin tabelası var, gizli saklı bir şey değil. 

Tam tersini soralım bu defa: Bu kara para operasyonu Kıbrıs’a uzanacak mı?

Türkiye’de Polat’ın mal varlıklarına el konduktan sonra bir kadın arkadaşıma rica ettim, Girne’deki güzellik merkezini aradı ve randevu aldı. Yani faaliyetlerine devam ediyor Dilan Polat Kıbrıs’ta…

Biliyoruz, Ankara’dan talimat gelmeden burada polis hiçbir şey yapamaz. Gene de soralım:

-Kıbrıslı eczacı ve tabiplere operasyondan vakit bulup Dilan Polat’ın güzellik merkezinin hesaplarını inceleyecek misiniz?

(21 Ekim 2023 tarihinde Avrupa gazetesinde yayınlanmıştır)

About the author