“Bedeli ödenmek suretiyle” ülkenizi satar mısınız?

Aziz Şah – 06/12/2023

1974’te işgal ordusu gelince Kıbrıslı Rum sivillerin panikle terk ettikleri Varosha’da piknik yapan Tayyip Erdoğan 15 Kasım 2020’de şöyle demişti:

-“Şimdi Taşınmaz Mal Komisyonu’nun da devreye girmesiyle Güney’de kimler varsa Taşınmaz Mal Komisyonu’na müracaat etmek suretiyle buradaki malları neredeyse, nasılsa bunların hepsinin bedeli ödenmek suretiyle bir defa buralar sahiplerini bulur ve sahiplerini bulduktan sonra da bu iş çözüme kavuşur”…

-Bedeli ödenmek suretiyle ne demektir?

Satın almak!

Bir işgal sorunu işgal edilen toprakların satılması veya satın alınması ile çözülür mü?

İşgal edilmiş bir ülkede sorun işgaldir. İşgal sorunu işgalcinin defolup gitmesi ile çözülür!

Bir halkın kendi kaderini belirleme hakkı para ile alınıp satılmaz.

Bir sömürge sorunu ancak sömürgecinin kovulması ile çözülür.

Bugüne kadar işgal ettiği ülkeye para teklif eden iki güç var: Türkiye ve İsrail/ABD.

Tayyip Erdoğan Varoşalı Rumlara:

-“Bedeli ödenmek suretiyle bir defa buralar sahiplerini bulur ve sahiplerini bulduktan sonra da bu iş çözüme kavuşur”…

ABD Başkanı Trump da Filistinlilere aynısını teklif etmişti. Trump Filistin’i tamamen ortadan kaldırmak için “Yüzyılın Anlaşması” adında bir zillet, işgal ve katliam planı ortaya koymuştu. Bu planla Filistinlilere para karşılığı ülkelerini satmaları teklif edildi…

-Bedeli ödenmek suretiyle Filistin’den vazgeçin, dedi Trump Filistinlilere.

Trump’dan öncesi de var. Obama da Filistinlilere “Bedeli ödenmek suretiyle Mısır’ın Sina çölünde size bir devlet kuralım” dedi…

İşgal ettiği toprakları para karşılığında satın alarak sorunu çözebileceğini zanneden iki işgalci var bu dünyada: Türkiye ile İsrail/ABD!

Obama’nın “Filistin sorununu çözmek” için ortaya attığı Mısır’ın Sina çölünde bir Filistin devletçiği kurma projesi gizli bir projeydi. Trump ise açık açık “Parası neyse verelim,  Filistin’i satın” dedi…

Bugün Gazze’de devam eden soykırım Filistinlilerin reddettiği bu zillet planlarının “bedeli”dir. “Bedelini ödemek suretiyle” Filistin’i satın almak istedi işgal rejimi İsrail. Filistinliler reddedince de “bedelini canlarıyla ödetmek” suretiyle parayla çözemediği sorunu kanla çözmeye çalışıyor İsrail/ABD.

Bugün Kıbrıs’ın kuzeyi parsel parsel yabancılara satılıyor. Türkiye’nin işgali altındaki Kıbrıs’ın kuzeyinde “toprak satışı” kime tabidir?

GKK üzerinden işgal ordusu Kolordu’ya (KTBK) ve TSK’ya bağlı olan Özel İstihbarat Başkanlığı (ÖZİB) ya da diğer adıyla “Sivil İşler ve Halkla İlişkiler Başkanlığı” izin vermezse 1 metre kare toprak satılamaz.

Kıbrıs’ın kuzeyinde satılan toprağın çoğunluğu Rumlara ait. Yani Tayyip Erdoğan’ın 15 Kasım 2020’de Kapalı Maraş’ta “bedeli ödenmek suretiyle” dediği yöntemle “çözülüyor” Kıbrıs sorunu!

Obama ve Trump’ın teklifiyle bugün Kıbrıs’ın kuzeyinde olan arasında büyük bir fark var: İsrail/ABD, Filistin Yönetimi ve Hamas’a yaptı “Filistin’i satın” teklifini. “Mal sahibi”ne yapıldı teklif… 

TC Devleti Kıbrıs Cumhuriyeti’nin topraklarının %37’sini işgal etti. Türkiye tarafından Kıbrıs Cumhuriyeti’ne “Kıbrıs’ın kuzeyindeki %37 toprağın üzerindeki egemenliğini bize sat” diye bir teklif yapıldı mı?

İsrail/ABD teklifini FKÖ/El Fetih ve Hamas’a yaptı ama Türkiye böyle bir teklif yapmadı Kıbrıs Cumhuriyeti’ne!

Ülkeler alınıp satılamaz. Arazinin satılması ülkenin satılması değildir. İsrail/ABD doğrudan doğruya Filistinlilerin Filistin ülkesinin üzerindeki haklarını satın almak istedi. Filistin halkının “varoluşu”nu satın almak istedi.

Türkiye ise işgal ettiği %37 Kıbrıs Cumhuriyeti toprağını satın almak için talepte bulunmadı. Bugün Kıbrıs’ın işgal bölgesinde yabancılara satılan topraklar 1974’te etnik temizlikle evlerinden kovulan 200.000 Kıbrıslı mültecinin ve Kıbrıs Cumhuriyeti Devleti’nin topraklarıdır.

Erdoğan Kapalı Maraş için, “Bedeli ödenmek suretiyle bir defa buralar sahiplerini bulur ve sahiplerini bulduktan sonra da bu iş çözüme kavuşur” demişti…

Kıbrıs’ın kuzeyini yabancılara Kıbrıs sorununu Erdoğan’ın dediği gibi “çözüme kavuşturmak” için mi satıyorsunuz?

Obama ve Trump bile Filistin’in sahibine sormuştu “Filistin’i satar mısın?” diye.

Bugün Kıbrıs’ın kuzeyini, 1974’te Kıbrıslı Rumları evlerinden kovan işgalciler satıyor…

(6 Aralık 2023 tarihinde Avrupa gazetesinde yayınlanmıştır)

About the author