Kaç çocuk daha feda edeceksiniz?

Aziz Şah – 11 ay önce Adıyaman’da Mağusalı çocuklar hiç ölmemiş gibisiniz, 2023’ü 2024’e bağlarken saçmalıyorsunuz…

Cimbom ve Fener gelip Kıbrıs’ın işgal bölgesinde maç yapsın, diye buyurdu Mehmet Harmancı ile Erhan Arıklı.

-Ma siz daha oraşdasınız?

Kıbrıslı gençleri Kıbrıs Cumhuriyeti takımlarında spor yapmaya teşvik edeceğinize Fener’in ve Cimbom’un Kıbrıs’ın işgal bölgesine gelme ihtimalini mi tartışıyorsunuz?

Ne çabuk unuttunuz İstanbul boğazını birincilikle geçip “KKTC” bayrağı açmaya kalkan gencin elindeki bayrağı nasıl dürüp büküp cebine sokturdular…

Gençler, Kıbrıs Cumhuriyeti pasaportu ile uluslararası müsabakalara katılıp “KKTC” bayrağı ile selfie çekerek bir yere varamazsınız.

-Gidin gençler Kıbrıs Cumhuriyeti takımlarına, yıkın duvarları!

“KKTC” bulaşıcı bir akıl hastalığıdır; tam kırk yıldır aynı sorulara aynı cevapları verip yankı odasında kendini duvardan duvara çarpan sinek gibi tatmin olanların hastalığı.

Cimbom ile Fener’in Kıbrıs’ın işgal bölgesine gelemeyeceğini bile bile neden davet ederler?  

Uluslararası hukuk, BM kararları vesaire olmasaydı, KKTC’nin tanınmasını mı isterdiniz?

“Türkiye takımları Kıbrıs’ın işgal bölgesine neden gelemez?” diye sorup, “Hade sıkıyorsa gelsinler, hodri meydan” diyorsanız KKTC şizofrenisinden başka bir şey değildir bu.

“KKTC” Türkiye’nin Kıbrıs’ta yürüttüğü işgal ve ilhak siyasetinin adıdır. Bugünkü dünya düzeninde bir devlet başka bir devletin toprağını işgal edip kendisine bağlayamaz. Bunun için KKTC’yi kurdu Türkiye. Kıbrıs Cumhuriyeti’nin toprağını işgal edip üzerinde uydu bir yönetim oluşturdu.

KKTC ilan edildikten sonra 1988’de Türk Ocağı Limasol ile maç yapmaya Gençlerbirliği geldi. Maçın haberini alan FIFA uyardı 3 gün önce… İlhan Cavcav dinlemedi, yediler cezayı. Türkiye kamuoyu da Cavcav’ı yedi. Ne milli davası? FIFA Gençlerbirliği’ne ve Türkiye Futbol Federasyonu’na ceza verdi…

Siz bunları bilmez misiniz?

10 sene önce Kıbrıs’ta futbol federasyonlarının birleşmesini engelledi TC Devleti. FIFA ve UEFA çerçevesinde futbol birleşiyordu, Ankara müsaade etmedi.

Türkiye uluslararası hukukun dışında korsan bir düzen kurdu ve Kıbrıslı Türk toplumunu rehine olarak tutuyor. Kıbrıslı Türklere 10 sene önce UEFA ve FIFA çatısı altında futbol olanağı sunulduğunda Ankara topumuzu kesti…

2023’ü 2024’e bağlarken bu saçmalamalarınız öfkelendiriyor beni. 11 ay önce Mağusalı çocuklar ölmemiş gibisiniz…

11 ay önce 35 canımız Adıyaman’da bu rehine siyaseti yüzünden öldü. Mağusalı çocuklar bir ilçe takımı olarak gittikleri Adıyaman’dan tabutlarla döndüler.

Tabutlar geldikten sonra bile Türkiye’ye çocuk taşımalar hiç kesintiye uğramadı. Bir ay geçmeden “ilçe takımı” statüsünde Kıbrıslı çocukları Türkiye’ye götürmeye devam ettiniz…

Soruyorsunuz: Fener ve Cimbom Kıbrıs’ta Türkiye’nin işgal ettiği topraklara neden gelmiyor?

Soruyorum: Siz neden Kıbrıslı çocukları “ilçe statüsü”nde Türkiye’ye götürüyorsunuz?

Mağusalı çocukları feda ettiniz… Daha çok çocuk feda edecek kadar mı çok seviyorsunuz? Taşımaya devam edin o halde çocukları Türkiye’ye…

Siz çocuklarınızı feda edecek kadar seviyorsunuz Türkiye’yi. Ama Türkiye sizin gibi aklını kaçırmadı…

Siz çocuklarınızın ilçe takımı olarak gidip Türkiye’de ölmesini umursamıyorsunuz…

Türkiye ise kendi işgali altında tuttuğu topraklara FIFA’nın vereceği cezalardan korkup amatör takım bile göndermiyor ve İstanbul’da KKTC bayrağı açılmasına bile müsaade etmiyor.

Siz Türkiye’yi seviyorsunuz, hatta çocuklarınızı feda edecek kadar çok seviyorsunuz ama Türkiye’nin sizi sevmesini beklemeyin!

-Kıbrıslı çocukların ilçe müsabakasında Adıyaman’da ne işi vardı?

Çocuklar yalnız ölerek değil, sahte bayrak sallayarak da kurban edilir.

Galatasaray ile Fenerbahçe gelsin Kıbrıs’ın işgal bölgesinde maç yapsın diye buyurdu Mehmet Harmancı ve Erhan Arıklı.

Bir liberal bir faşiste gel beraber KKTC’yi tanıtalım demiş…

İkinci bir İlhan Cavcav bulamazsınız Türkiye’de, FIFA’dan ceza alacağını bile bile Kıbrıs’ın işgal bölgesine takım getirecek…

(2 Ocak 2024 tarihinde Avrupa gazetesinde yayınlanmıştır)

About the author