AP’nin derdi alkollü şoförler

Avrupa Parlamentosu (AP), alkollü araç kullanmak gibi trafik kurallarını ciddi şekilde geçersiz kılan ihlaller konusunda tasarıyı onayladı.

Şu anda, bir sürücünün bir AB ülkesinde trafik suçu nedeniyle ehliyetini kaybetmesi durumunda, çoğu durumda ceza yalnızca suçun işlendiği ülkede uygulanıyor ve geri kalan ülkelerde herhangi bir kısıtlama bulunmuyor.

Kabahatler, alkollü araç kullanma veya ölümcül trafik kazası gibi ciddi suçlar listesine ehliyetsiz araç kullanmanın da eklenmesi önerildi. Yerleşim birimlerinde hız sınırı olan 50 km/s’nin üzerinde araç kullanmak, ehliyetinizin iptaline yol açabilecek ciddi bir suç olarak değerlendirilmektedir.

Raportör Petar Vitanov (S&D, Bulgaristan), bu direktifin sadece trafik kazalarının azaltılmasına değil aynı zamanda vatandaşların daha sorumlu sürüş konusunda bilinçlenmesine de katkı sağlayacağını belirtti.

Haziran 2024’te oluşturulacak yeni parlamento yasa üzerinde çalışmaya devam edecek.

Avrupa Komisyonu tarafından Mart 2023’te sunulan ve şu anda Konsey ile görüşülmekte olan ehliyet iptali kuralları, sınır ötesi bilgi alışverişine yönelik önlemleri içeren karayolu güvenliği paketinin bir parçasıdır.

Kıbrıs Haber Ajansı

About the author