Konsey’in gündemi: Ceza hukuku yoluyla çevrenin korunması

Milletvekili Kostis Efstathiou, Avrupa Konseyi Uzmanlar Komitesinin Ceza Hukuku Yoluyla Çevrenin Korunması konulu toplantısına katılacak.

Temsilciler Meclisinde yapılan açıklamaya göre, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Kıbrıs delegasyonu üyesi olan Efstathiou, 27-29 Şubat 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Avrupa Konseyi Uzmanlar Komitesi Ceza Hukuku Yoluyla Çevrenin Korunması toplantısına katılmak üzere pazartesi günü Strazburg’a gidecek.

Oturum kapsamında, Ceza Hukuku Yoluyla Çevrenin Korunmasına İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi taslağının, özellikle üye devletlerin gözetim mekanizmalarına ilişkin hükümleri tartışılacak.

Açıklamada belirtildiği üzere, hazırlanmakta olan sözleşme, çevre suçlarını etkin bir şekilde önlemeyi ve bunlarla mücadele etmeyi, bu alanda ulusal ve uluslararası düzeyde iş birliğini teşvik etmeyi ve vatandaşları çevrenin kalitesine zarar veren zararlı eylemlerden veya ihmallerden daha iyi korumak için ulusal mevzuatı gözden geçirmeyi amaçlamaktadır. (KHA)

About the author