Varoşa ile ilgili provokasyonlar müzakereleri baltalamak içindir

Görüşlerini Kıbrıs Haber Ajansı (KHA) ile paylaşan ve konuyu yakından takip eden kaynaklar, Varoşa ile ilgili bir Britanya  gazetesinde yer alan haberleri, Kıbrıs müzakerelerine dönme çabalarını baltalamaya çalışan planlı haberler olarak nitelendirdi.

Daily Express gazetesi “deniz kenarındaki hayalet kasaba Varoşa’ya büyük yatırımlarla ‘Akdeniz’in Vegas’ına dönüştürme planları” olduğunu ve bölgedeki bir otelin Britanya Kraliyet Ailesi’ne ait olduğunu iddia etmişti.

KHA tarafından bu konuda yorum yapmaya davet edilen kaynaklar, geçen yıl Birleşik Krallık hükûmetinin “bir kez daha tekrarlanan” iddiaları yalanladığını vurgulayarak, “Bunlar, Kıbrıs sorununa bir çözüm için diyaloğa  dönme çabalarını baltalamaya çalışan düzenlenmiş haberlerdir” dedi.

Kaynaklar, “Çıkmazı sona erdirme çabalarını desteklemek yerine yanlış izlenimler ve ek sorunlar yaratma yönünde hareket ediyorlar” diye eklediler.

Ayrıca kaynaklar, yetkili makamların nereden gelirse gelsin her türlü iddiayı her zaman araştırdığını da sözlerine ekledi. (KHA)

About the author