Rusya Seyahat Acenteleri Birliği: Kıbrıs’ın işgal bölgesine gitmeyin!

Kıbrıs Haber Ajansı’dan Thanassis Avgerinos’un Moskova’dan bildirdiğine göre, Rusya Seyahat Acenteleri Birliği Başkan Yardımcısı Alexan Mkrtsian (Aleksan Mkrtchyan), Rus turistlere “Kıbrıs’ın işgal altındaki bölgelerine seyahat etmekten kaçının” çağrısı yaptı.

Mkrtsian turistlere, bu tür seyahatlerin genellikle “üzücü” bir şekilde sonuçlandığını söyledi.

Söz konusu uyarının gerekçeleri arasında Kuzey Kıbrıs’ın Rusya tarafından resmen tanınmayan bir “ülke” olması, Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı’nın bu bölgeye seyahatleri tavsiye etmemesi, işgal altındaki bölgede insan hakları ihlalleri riski ve yasal giriş noktalarının kullanılma zorunluluğu yer alıyor.

Mkrtsian, Govorit Moskov radyosuna yaptığı açıklamada, “Kuzey Kıbrıs’a giden yüzlerce değil, binlerce Rus var” ve “Bu yolculuklar genellikle üzücü bir şekilde sona eriyor” dedi. Mkrtsian, bu bölgeye seyahat eden Rus turistlerin Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan herhangi bir destek alamayacaklarını da sözlerine ekledi.

Tourister.ru gibi Rus web siteleri de benzer bir uyarıda bulunarak booking.com’un Kuzey Kıbrıs’taki insan hakları ihlallerine dikkat çektiler ve turistlerin yasal giriş noktalarını kullanmaları gerektiğini vurguladılar.

About the author