Ekipler Kıbrıslı kayıpların kemiklerini arıyor

Yedi ekip Kıbrıslı Rum ve Kıbrıslı Türk kayıp kişilerin kalıntılarını aramaya devam ediyor.

Kayıp Kişiler Komitesi’nin Kıbrıslı Rum temsilcisinin ofisi tarafından, Kıbrıs Haber Ajansına  (KHA) verilen bilgiye göre bir  ekip Lefkoşa’da çalışıyor.

Söz konusu bölgede 2015 yılında toplam 30 kişiye ait kalıntıların bulunduğu iki mezar bulunmuş ve bunlar tespit edilmişti. Üçüncü bir mezara ilişkin bilgi mevcut olup, burada çalışmalar yürütülüyor. Açıklamada KHA’ya, 1974’ten bu yana bölgenin çok değişmiş olması ve yeni binaların bulunması nedeniyle çalışmalarda zorluklar yaşandığı bildirildi.

KHA’ya verilen bilgiye göre, Aloa’da başka bir ekiple çalışmalar devam ediyor. Burada bir kazı gerçekleştirildi ve daha önce 31 kişiye ait kemikler tespit edildi.

İşgal altındaki Trachona’da da çalışmalar devam ederken, bölgede şu ana kadar 1 kişiye ait kemikler tespit edildi. Bir kemik parçasının bulunduğu Aralık 2023’ten bu yana dağlık Lapithos’ta da çalışmalar devam ediyor.

Serbest bölgelerde, bir ekip Kalavasos’ta kayıp Kıbrıslı Türklere ilişkin bilgilerin bulunduğu iki kuyu üzerinde çalışıyor. (KHA)

About the author