BM Barış Gücü Kıbrıs’ta 60’ıncı yılını kutluyor

4 Mart 2024’te Birleşmiş Milletlerin uzun vadeli barışı koruma misyonlarından biri olan Kıbrıs’ta Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin (UNFICYP) kabulünün 60. yıl dönümü kutlandı.

Karara göre UNFICYP, diğerlerinin yanı sıra, başlangıçta 3 aylık bir süre için “kanun ve düzenin korunmasına, restorasyonuna ve normal şartlara dönüşe katkıda bulunmayı” hedefliyordu.

Birleşmiş Milletler (BM), Kıbrıs’taki kuruluşunun 60’ıncı yıldönümünü anmak amacıyla bir dizi etkinlik düzenliyor. Pazar günü saat 14.00’te başlayan etkinlik, Lefkoşa’daki Birleşmiş Milletler Koruma Bölgesi’nde gerçekleştirildi. Ledra Palace Oteli önünde saat 17.15’te yapılan bu törenin ardından UNFICYP bir etkinliğin daha açılışını yaptı…

BM onuruna, son 60 yılda UNFICYP’e personel katkısında bulunan 43 ülkenin yanı sıra varlıkları sırasında hayatını kaybeden 187 mavi berelinin yanı sıra asker ve polislere de Birleşmiş Milletler Madalyası verildi…

Açılışta BM Barış Gücü askerlerinin katkı ve fedakarlıklarını artırmak amacıyla bölgedeki askeri ve polis faaliyetine katkıda bulunan ülkelerin temsilcileri katıldı… (KHA)

About the author