Cumhuriyet’in gündemi: Herkes İçin Fotovoltaik

Enerji, Ticaret ve Sanayi Bakanı Yorgo Papanastasiou, çarşamba günü yaptığı açıklamada, “Herkes İçin Fotovoltaik” projesinden yararlanmak isteyen ancak proje nedeniyle zorluklarla karşılaşanlara atıfta bulunarak, dijital ses gibi başka çözümlerin de bulunduğunu söyledi. mülk sahiplerine.

Papanastasiou, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndaki Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, bir gazetecinin, mülk sahibi olmadıkları için başvuruda bulunmayan vatandaşlardan gelen şikayetler nedeniyle bu özel planın “herkese uygun olmadığını” söylemesine yanıt verdi. Göçmen evlerinde yaşayanlar, bunu anladıklarını ve sadece mülk sahibi olan Kıbrıslı Türklerin değil, apartman daireleri gibi fotovoltaik sistemin alt bölümlerinin kurulması için tüm sakinlerin onayının gerektiğini söyledi.

Bakan, çatının genellikle apartmanların ortak alanı olduğunu, aynı durumun mülkte herhangi bir değişiklik yapmasına izin verilmeyen Kıbrıslı Türkler için de geçerli olduğunu anlattı.

Bakan, “Bütün bunları anlıyoruz, dijital bağlantı gibi diğer çözümleri ölçüyoruz, yani üretim başka bir yerde, bir transformatörün merkezinde oluyor ve bir şekilde ölçülüyor” dedi. (KHA)

About the author