Kıbrıs’ta NATO’nun federalist partisi: VOLT

Aziz Şah – 17/4/2024

NATO dünyanın en büyük terör örgütüdür.

1950’lerden beridir Kıbrıs’ta faşizmin öteki adı olan “Özel Harp Dairesi” NATO’nun bir ofisidir.

1958’den 1974’e Kıbrıs’ı işgale götüren süreci adım adım ören NATO’dur.

Kıbrıslıları etnik homojen bölgelere ayrıştırmak için faşist terörü örgütleyen de NATO’dur.

Kıbrıs halkının birliğini savunan bütün aydınlarımızı öldüren terör örgütüdür NATO.

Fazıl Önder’i önce silahla vurup, ölmeyince sırtından hançerleyen, gene ölmeyince de kan kaybından ölene kadar landroverde dolaştıran NATO’dur.

Ahmet Yahya’yı yatağında uyurken öldüren NATO’dur.

Ayhan Hikmet’i yatağında, Ahmet Muzaffer Gürkan’ı arabasında öldüren NATO’dur.

Derviş Ali Kavazoğlu’nu pusu içinde pusuda öldüren NATO’dur.

Kutlu Adalı’yı öldüren de NATO’dur.

Makarios’un 1968’de başlattığı normalleşme sürecinin ve üniter Kıbrıs Cumhuriyeti temelinde çözüm görüşmelerinin başarıyla sürdüğü sırada, 1971’de Lizbon’da kararlaştırıldı NATO Dışişleri Bakanları Zirvesinde Kıbrıs’ın taksim edilmesi, Yunan Dışişleri Bakanı Christos Palamas ile Türk Dışişleri Bakanı Osman Olcay arasında…

3 sene sonra da Kıbrıs Cumhuriyeti’ni yıkmak için 15 Temmuz 1974’te darbe yaptırdı NATO köpeği Yunan cuntasına. Beş gün sonra da Türk istilası başladı…

NATO hem dünyanın hem de Kıbrıs’ın en büyük terör örgütüdür.

Şimdi, tüm bunları neden yazdım?

“Kıbrıs’ın ilk iki toplumlu partisi” diye pazarlanan, Genel Sekreterliğini de Hulusi Kilim’in yaptığı VOLT Partisi bir NATO partisidir.

Kıbrıs’ta kurulan VOLT, Avrupa çapındaki “şemsiye parti”nin bir seksiyonudur (şubesidir).

Bakın, VOLT için “NATO’cu” demiyorum. NATO’cu olmak NATO taraftarı olmaktır. VOLT Avrupa Partisi doğrudan doğruya şunu diyor:

“Volt, NATO’nun sadece kolektif savunma için değil aynı zamanda Atlantik ötesindeki üyeleri birbirine bağlayan ortak değerlerin bir ifadesi olan bir ittifak olduğuna inanmaktadır”…

VOLT, NATO’yu ve Avrupa Birliği’ni “dünya çapında bir entegrasyon” projesi olarak tanımlıyor. Bu “entegrasyon” dedikleri şey EMPERYALİZMdir.

Emperyalizmi savunmak için VOLT diye bir parti kurmuşlar Avrupa’da. Sonra da Kıbrıs gibi 50 senedir NATO tarafından işgal edilmiş bir ülkede gelip şube açmışlar.

VOLT, Kıbrıs’ı işgal eden, aydınlarımızı öldüren ve Kıbrıs Cumhuriyeti’ni yıkmaya çalışan NATO’yu “dünya çapında demokratik entegrasyon süreci”nin parçası olarak tanımlayan bir partidir.

Etnik bölgelere ayrılmış ırkçı apartheid bir federasyon Kıbrıs’ta her zaman NATO’nun projesiydi.

“İki bölgeli iki toplumlu federasyon” her zaman NATO’cuydu, ama ilk kez VOLT’un kurulmasıyla birlikte NATO’yu savunan bir federalist parti var!

Gizli NATO’cular deri değiştirerek gerçek NATO’ya dönüşüyor.

Kıbrıs’taki NATO işgalini sona erdirmek için Kıbrıs’ı NATO üyesi yapmaya mı karar verdiniz? Saçmalamayın liberaller!

Rusya’ya karşı savaş çığırtkanlığı yaparak İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği için çağrı yaptı VOLT.

AB-NATO temelinde emperyalist dünya egemenliğini savunan savaş çığırtkanı bir parti kurdular: Adı VOLT!

Volt Partisi’nin programının 7’inci maddesinde şöyle deniyor:

* “Bir AB-NATO Stratejik Koordinasyon Grubu, yani her iki kurum arasında yapılandırılmış, uzun vadeli işbirliğini kolaylaştıracak siyasi bir organ kurmak. Grup, (…) Ortak Stratejik Belge geliştirecektir. Ayrıca, özellikle Avrupa ve Hint-Pasifik’teki rolleri tanımlayacak ve yeni ve yıkıcı teknolojileri ele alacaktır.

* Askeri olmayan girişimlerde ortak entegrasyon yoluyla karşılıklı bağımlılığın artırılması ve dolayısıyla transatlantik siyasi dağılma risklerinin en aza indirilmesi. (…)

* AB ve NATO ile siyasi normları, değerleri ve çıkarları paylaşan, her ikisine de aday ülkeler, NATO üyesi olmayan başlıca müttefikler ve bölgesel örgütler dahil olmak üzere diğer ülkelerle daha derin bir ilişki için daha geniş bir strateji geliştirilmesi. (…)”

Şimdi birileri çıkıp şöyle diyecek: Ama VOLT’un Avrupa Parlamentosu adayı Makarios Druşotis ve Hulusi Kilim “iyi adam”dır.

Fazıl’ın, Yahya’nın, Ayhan’ın, Ahmet’in, Derviş’in, Kutlu’nun ve Kıbrıs’ın katilinden “iyi adam” mı olur?

(17 Nisan 2024 tarihinde Avrupa gazetesinde yayınlanmıştır)

About the author