Erhan Arıklı ve CTP’nin tutkulu ilişkisi

Aziz Şah – 1/5/2024

Kıbrıs’ın işgal bölgesinde kimin toprak, kimin konut, kimin vatandaşlık alabileceğini, kimin muhtar adayı olabileceğini Özel İstihbarat Başkanlığı (ÖZİB) belirler.

Yaygın olarak bilinen ismiyle Sivil İşler ve Halkla İlişkiler Başkanlığı. GKK’ya, onun üzerinden Kolordu’ya bağlıdır ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin emir komutası altındadır.

Kıbrıs’ın işgal bölgesine giriş, oturum, taşınmaz mal alma, vatandaşlık için gerekli bütün “güvenlik soruşturması” Özel İstihbarat Başkanlığı tarafından yapılır.

Kudret Özersay “Yabancılara mal satarken Sivil İşler’e soruyoruz” demişti.

Buraya gelip yerleşen Interpol kaçakları ÖZİB’in gözünden nasıl kaçar? Kim bilir…

ÖZİB’de görev yaptığını gizlemeyen ünlü komutanlardan biri örneğin Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu’dur. Özgeçmişinde açıkça GKK Özel İstihbarat Başkanlığı Dış İstihbarat Şube Müdürlüğü yaptığını yazar.

Geçtiğimiz ay içinde Türkiyeli emekli Amiral -mavi vatan propagandisti- Cihat Yaycı’nın da olduğu bir grup Türkiyeli yerleşimci sipariş ile “KKTC vatandaşı” yapıldı…

5 Nisan’da 59 kişi CTP-UBP-YDP-DP’nin medyaya sızan ortak listesi ile vatandaş yapıldı. “Varoluş mücadelesi” veren sendikalar ve örgütler kafasını kuma gömdü…

Sonra da Amiral Cihat Yaycı demiş ki, “Kıbrıs’ta öğretmen sendikaları kapatılsın”… Karnınızdan konuşursunuz? Az bile demiş Amiral… Asmayıp da besleyeceklerdi?

28 Nisan’da işgalci yerleşimcilerin partisi YDP’nin kurultayında Tasos Isaak ve Solomos Solomou’nun ölümlerinden sorumlu olan Erhan Arıklı, gene Kıbrıslılara hakaretler yağdırdı, köpeğin önüne koysanız yemeyeceği laflar etti. Ama CTP yedi o lafları…

Annan Planı’ndan sonra Erhan Arıklı’yı diplomat yapıp Azerbaycan’a ve Orta Asya’ya KKTC temsilcisi olarak gönderen CTP ne diyebilir?

Ne dedi Arıklı? İşgalden sonra taşınan Türkiyeli illegal yerleşimcileri kabul etmek istemeyenler, “Kapı açık, gidebilirsiniz” dedi…

Bir gazete manşet atmış, “Dağdan geldi bağdakini kovuyor” diye… Ne zannederdiniz?

İnsanlığa karşı işlenmiş bir suç olan yerleşimci sömürgeciliğini “Türkiye halkıyla kardeşiz” diye savunurken sizi insanlıktan çıkardılar. Silah zoruyla topraklarından sürgün edilen 200.000 Kıbrıslı Rumun malları üzerinde “halkların kardeşliği” oynadınız!

5 Nisan’da CTP’liler ile Erhan Arıklı ortak liste ile 59 kişiyi vatandaş yaptı. İçlerinde faşist Amiral Cihat Yaycı da var…

23 gün sonra da Arıklı, Türkiyeli yerleşimcileri hazmedemeyenler gidebilir dedi…

Hangi 59 kişi? İşgal rejiminin rekoru CTP’dedir: Tek seferde 54.000 yerleşimciyi “vatandaş” yaptı CTP. Ondan sonra da o 54.000 kişinin oylarıyla Mehmet Ali Talat seçimi kaybetti, Derviş Eroğlu kazandı.

Siparişle vatandaş yapılan son listeden sonra bir kaynağıma sordum, “Nedir bu durum?” diye…

Çok ilginç bir hikâye anlattı: Buraya gelen bazı Türkiyeliler, Özel İstihbarat Başkanlığı’nın soruşturmasına takılıyor. Sonra tutuyorlar siyasi partilerin yolunu, “vatandaş yapmadınız bizi, ırkçısınız siz” diye. Bizim Kıbrıslılar da “ırkçı” olmadıklarını ispat etmek için, “Şu kişilerin vatandaş yapılmasına müsaade edin” diye el etek öpüyorlar!

2000 yılında Özel İstihbarat Başkanı ile CTP milletvekili Kadri Fellahoğlu rejimin düzenlediği bir yemekte yan yana oturmuşlar…

Fellahoğlu, vatandaşlık işlemlerinde “güvenlik soruşturması”nı yapan ve vatandaşlık verilmesinde güvenlik açısından sakınca olmadığını bildiren makamın Özel İstihbarat Başkanlığı olduğunu bildiği için TC’li bir kişinin ismini ÖZİB Başkanı’na vererek adı geçen kişinin tanıdığı ve güvenilir birisi olduğunu söyleyip yardım istemiş ve bu vatandaşlık da yapılmış…

59 kişi ne ki? İlk sefer değil bu, son sefer da olmayacak…

Her “bakanlar kurulu”nda ortalama 50 kişi vatandaş yapılıyor!

O yüzden Arıklı’nın köpeğin önüne koysanız yemeyeceği laflarını yersiniz, üstüne da bir bardak soğuk su içersiniz…

Kıbrıs’ın işgal bölgesinde “vatandaşlık” Kıbrıslıların iradesini ve topraklarını gasp etmek için kullanılan bir araçtır. “Vatandaşlık hakkı” ve “vatandaşlık hukuku” yoktur!

Kimin vatandaş olacağında ve Rum mallarının satışında yetkili Özel İstihbarat Başkanlığı’dır. Öyle değil mi muhterem General?

(1 Mayıs 2024 tarihinde Avrupa gazetesinde yayınlanmıştır)

About the author