Yurtdışında yaşayan Kıbrıslı gençlerimize mesaj var!

NEPOMAK (Yurtdışında Yaşayan Genç Kıbrıslılar Dünya Teşkilatı) hakkında kısa bir yazı

Merhaba,

Yazının başlığını ilk gördüğünüzde bir çoğunuz pek muhtemel “NEPOMAK ne ki?” diye soracak. Umarım okumayı bitirdiğinizde bir nebze de olsa merak uyandırabilirim bir kısmınıza.

Kısaca NEPOMAK, şu veya bu sebeple ana yurdumuzu terk etmiş ve gittiği ülkelerde kültürümüzü ikinci ve üçüncü nesil 18-30 yaşları arasındaki Kıbrıslı gençlere çeşitli etkinlikler vasıtasıyla aktararak, onların adamızla bağlarını canlı tutmayı amaçlayan bir sivil toplum kuruluşudur.

Peki, nedir bu etkinlikler?

Bu bağlamda iki tane amiral gemimiz olarak tanımladığımız programımız var, NDCP ve NCCT.

NDCP, her yaz yaşları 18-22 değişen diaspora Kıbrıslıların katıldığı, içinde Kıbrıs Üniversitesi tarafından düzenlenen dil ve dans dersleri, gezi programları ve daha nicesini barındıran 3 haftalık bir yaz programı.

NCCT ise, 23-30 yaşları arasındaki diaspora Kıbrıslılarını kapsayan daha çok gezi ve kültürel faaliyetlere odaklanmış 10 günlük yaz programımız.

Katılırsanız, neler mi bulacaksınız?

Öncelikle sizlere çok eğleneceğinizin garantisini verebilirim. Hep merak edip de bir türlü ziyaret edemediğiniz yerleri görmenin yanı sıra, hem ana yurdunuzla bağınızı güçlendirecek hem de dünyanın çeşitli yerlerinde Kıbrıslı kimliğiyle yaşamını sürdüren gençlerle bir bağ kuracaksınız.

Bir kısmınız kurdukları dostluklar sayesinde belki de ön yargıları kıracak ve adamızda kör topal ilerleyen toplumsal iyileşme sürecine yurt dışından anlamlı bir katkı sağlayacaksınız.

İlginizi çekti ama bu seferlik zamanınız mı yok? Merak etmeyin, bölgesel temsilciliklerimiz yıl boyunca çeşitli etkinliklerle bir araya geliyor. NEPOMAK, Birleşik Krallık, Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Güney Afrika, Yunanistan, Avusturalya-Yeni Zellanda, Avrupa (RoE) ve Afrika (RoA) olmak üzere sekiz bölgeden ve temsilciliklerden oluşmaktadır. Bir uğrayın derim onlardan birine de.

Gönlümden geçen, hiç bir Kıbrıslının bir diğerini ve kendi öz yurdunu yabancı diye adlandırmaması…

Bu yüzden gittim, gördüm ve çağırıyorum.

Programlara başvuru linklerimiz aşağıdadır. NCCT başvuruları 19 Ocak’ta kapanıyor!

NDCP programı başvurusu için: https://nepomak.org/ndcp-app/
NCCT programı başvurusu için: https://nepomak.org/ncct-app/

Ertem Vehid, NEPOMAK RoE Başkan Yardımcısı

About the author