Kıbrıslılar Birliği, “Savaşa Hayır – NATO’ya Hayır” üyesi

Toprakları üstünde üç tane NATO ordusu bulunan Kıbrıs’ın yabancı askerlerden arınması adına faaliyetlerini uluslararası platformda sürdüren Kıbrıslılar Birliği “Savaşa Hayır – NATO’ya Hayır” ağına katıldı.

Kıbrıslılar Birliği, Almanya’nın Stuttgart şehrinde 5 Ekim 2008 tarihinde yapılan “Savaşa hayır – NATO’ya hayır” çağrısına imza atan tek Kıbrıslı kuruluş olarak ağdaki yerini aldı.

Dünya Barış Konseyi, Avrupa Feminist İnisiyatifi, Uluslararası Barış Bürosu, Uluslararası Savaş Karşıtları ve Avrupa Sol Partisi gibi uluslararası örgütlerin imzacıları arasında yer aldığı ağ, kurulduğu günden beri dünya üzerindeki savaş karşıtı siyasi aktivizmin merkezinde yer almaktadır.

Kıbrıslılar Birliği, “NATO’yu gayrimeşrulaştırmak için uluslararası ağ” sloganı ile mücadele veren işbirliği içerisinde, bölgenin ve adanın yabancı askerlerden arınması adına faaliyetlerini uluslararası platformda güçlendireceğini açıkladı.

“Savaşa hayır – NATO’ya hayır” ağının yanısıra, Küresel Ekososyalist Ağ (GEN) ve Halkların Uluslararası Mücadele Birlisi (ILPS) kuruluşlarının da üyesi olan Kıbrıslılar Birliği, adanın tam bağımsızlığı ve üniter Kıbrıs Cumhuriyeti amaçları adına mücadelesine öncü bir örgütlenme ile devam edeceğini belirtti.

Açıklamasında, Kıbrıs’ın Türkiye tarafından işgalinden sonra adanın kuzeyinde gerçekleşen demografik mühendislik ve kolonizasyon neticesince bu bölgede siyasal bir mücadelenin verilmesinin imkansız olduğunun altını çizen Kıbrıslılar Birliği, adanın kuzeyinde yaşananlara karşı tek mücadelenin Rumca konuşan ve Türkçe konuşan Kıbrıslılar olarak uluslararası alanda yapılacak ortak bir mücadele ile mümkün olabileceğini kamuoyu ile paylaştı.

Kıbrıs’ta iki toplumlu değil, tek toplumlu, yani sadece Kıbrıslı bir mücadele ile adanın kurtuluşuna ulaşılabileceğinin üzerinde durulan açıklamada, bu cephenin Kıbrıslılar Birliği bayrağının altı olduğu belirtildi.

About the author