Falyalı cinayeti ile ‘Yenikapı ruhu’nun ne alakası var?

Aziz Şah – Halil Falyalı’ya yasal bahis iznini veren Hüseyin Özgürgün aniden ortaya çıktı. Halk TV’ye konuştu…

Nam-ı değer ‘Yakışıklı’ Hüseyin’in kendini unutturmuşken çıkıp konuşması tuhaf!

Özgürgün’ün açıklaması UBP’yi, Ersin Tatar’ı, dönemin parti genel sekreteri Dursun Oğuz’u ve sonraki sekreter Hasan Taçoy’u açıklama yapmaya çağırıyor!

-“Boşandığım eski eşimin mal varlığıma ilişkin iddiaları vardı. Muhalefet partileri bu iddiaları büyüttü. Kıbrıs’ta yurttaşlar tarafından partiye para yatırılır. Hesabımdaki para parti seçim parasıydı. Miktarı iddia edilen tutar kadar değildi” dedi.

Sonrasında boşandığı eşine karşı mahkeme huzurunda verdiği taahhütleri yerine getirmediği için arabası haczedildi, şaibeli banka hesaplarıyla ilgili yaptığı beyanlar yalan çıkınca da mali polise çağrıldı, polise ifade vermeye gitmeyince de polis UBP’ye gitti…

Başsavcılık raporunda 43 ayrı davadan ‘haksız mal edinme’ suçuyla itham edildi Özgürgün. TL hesaplarıyla ilgili 21, Dolar hesaplarıyla ilgili 4, Sterlin hesaplarıyla ilgili 6, Euro hesaplarıyla ilgili de 12 dava getirildi. Türkiye İş Bankası A.Ş hesabına, 2015-2017 yılları arasında 2 milyon 773 bin 800 TL, 252 bin 525 Dolar, 325 bin 800 Sterlin, 242 bin Euro yatırdığı yer alıyor raporda…

Özgürgün bunca zaman sonra çıkıp ‘bu para partinin seçim parası’ diyor…

Madem bu para UBP’nin parası, UBP neden parasının peşine düşmedi?

Madem bu para UBP’nin parası, Özgürgün yargılanmamak için neden Kıbrıs’ı terk edip İstanbul’a yerleşti?

Özgürgün’ün ifadesiyle UBP’nin kasasından kaybolan 4 Milyon TL de örtüşüyor…

Kayıp 4 Milyon TL’den dolayı UBP, mali raporlarını yasa gereği Yüksek Seçim Kurulu’na sunmamaktan suçlu bulunmuştu. 100 bin TL ceza ödeyecek-ti!

Buraya kadar yazdıklarım eski haberler. Yeni olan ise Faiz Sucuoğlu birkaç gün önce ‘Sanal Bet Yasası hazır, rötuşları yapılıyor’ dedi…

Sonra da şöyle dedi:

-‘Marinalar konusundaki proje gündemimizde… Bu konuda ciddi bir talep var; özellikle Lapta, Güzelyurt, Karpaz bölgelerinde… Doğu Akdeniz’de yat turizmi konusunda çok ciddi zafiyet var; yat limanı inşa etme anlamında da ciddi bir talep var!’

Ankara’nın Kıbrıs’ın kuzeyindeki sömürge idaresinin gündeminde önce Sanal Bet Yasası, sonra marina var-mış!

Falyalı’nın adı sanal bet ve 2018’de inşa ettiği bir yat limanı ile anılıyordu.

Herşey Türkiye’de bir marinada çekilen bir fotoğrafla başladı…

Yalıkavak Marina’da eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, emekli korgeneral Engin Alan, emekli albay Korkut Eken ve Alaattin Çakıcı hatıra fotoğrafı çekindikten sonra Sedat Peker Türkiye’yi terk etti.

Türkiye’de Yalıkavak marinası ile Bodrum Paramount Otel’de dananın kuyruğu koptu…

Kıbrıs’ta ise Les Ambassadeurs oteli ve kumarhanesi ile bir yat limanı yetti fırtına koparmaya!

Şimdi ise Sucuoğlu çıkmış Lapta, Karpaz ve Güzelyurt’a yeni marina projelerinden bahsediyor…

İradenin sizde olmadığını bilerek soruyorum Baylar: Bir marina Falyalı cinayetine mal oldu toplumumuza; bir anda bu kadar marina projesi nereden çıktı?

Özgürgün’ün banka hesapları ve UBP’nin kayıp 4 Milyon TL’si konusundaki sırlar dışında bir özelliği daha var: 15 Temmuz darbe girişiminden sonra yapılan Yenikapı Mitinginde sahneye çıkarılmıştı.

Bu rejimin bir fotoğrafı Yalıkavak’ta çekilmişse, diğer fotoğrafı Yenikapı’da çekildi…

(7 Mart 2022 tarihinde Avrupa gazetesinde yayınlanmıştır)

About the author