“Gaflet ve hıyanet”ten sonra “terörist” gelir demiştik!

Aziz Şah – 10 Eylül 2019’da yazdığım yazının başlığı şöyleydi: “GAFLET VE HIYANET”TEN SONRA “TERÖRİST” GELİR.

Mevlüt Çavuşoğlu’nun sözlerini aktararak şöyle diyorum:

-“Kim Güvenlik ve Garantilerin modası geçti diyorsa, bilin ki gaflet ve ihanet içerisindedir, maalesef öyle tipleri görmekten üzüntü duyuyoruz”…

O “tipler” de duruyor Çavuş’a garantörlüğün ne olduğunu anlatıyor…

Kıbrıs Cumhuriyeti’nin toprak bütünlüğü ve anayasasının garantörü olduğunu anlatmaya çalışıyor…

“Tip”ten sonrası nedir bilir misiniz? “Terörist”…

Gelecek sefer de “terörist” diyecek!

***

Aynen böyle yazdım üç sene önce.

– Gelecek sefer de “terörist” diyecek!

‘Ben demiştim’ demek için yazmıyorum. Öngörülerimizin kaynağı tarihin imbiğinden süzülüp gelen sömürgecilik teorisi ve sömürgecilik karşıtı mücadele tarihidir.

***

Tarih: 13 Haziran 2022

Yer: 22 Ocak 2018’de damına yerleşimci faşistlerin bayrak diktiği ‘KKTC meclisi’…

Karakterimiz: Sömürgeci bürokrat Mevlüt Çavuşoğlu.

Şunu da bir netleştirelim: Çavuşoğlu Çin’de, Avrupa’da, Amerika’da ‘dışişleri bakanı’ olabilir. Kıbrıs’ın kuzeyine geldiğinde sömürgeci bir bürokrattır.

Kıbrıs’ın kuzeyi Türkiye’nin işgal rejimi tarafından idare edilmektedir. İki ayrı ve yabancı devlet arasında dış ilişkiler olur. Türkiye’nin ilçesi seviyesindeki, ‘birinci, ikinci ve üçüncü derece askeri bölgelerden oluşan kuzey Kıbrıs’ bir devlet değildir ki Çavuşoğlu buraya TC Dışişleri Bakanı olarak gelsin. Antalya’nın domadez bahçelerine gider gibi geliyor, oradaki muhtarlarla görüşür gibi görüşüyor buradaki siyasilerle…

13 Haziran’da KKTC meclisinde Çavuşoğlu şöyle dedi:

-CTP’nin içinde PKK’lı vekiller var.

PKK, TC devleti için terörist demektir.

Yani, üç sene önce yazdığımız gibi “GAFLET ve HIYANET”ten sonra sıra Kıbrıslılara “TERÖRİST” demelerine geldi…

Sömürgeci İngiliz Rum direnişçilere ‘terörist’ derdi, onlara karşı yasalar çıkardı. İngiliz sömürgeciliğinin Rum direnişçilere karşı çıkardığı sömürgeci yasaları 1974’ten beridir Türkiye Kıbrıs’ın kuzeyinde Kıbrıslı yurtseverlere karşı kullanır.

1970’de kuruluş aşamasında parti tüzüğünü ve programını TC Büyükelçisi Ercüment Yavuzalp’a Ankara’ya gönderilmek üzere tevdi etti Cumhuriyetçi Türk Partisi liderliği. Ankara’dan izin alarak kurulan, ‘Ankara otur derse oturum kalk derse kalkarım’ diyen ve ‘Türkiye’nin önünü açtık’ diye övünen, buradaki işgal rejiminin en önemli yasalarını ‘yapan’ partinin 52 sene sonra ‘teröristlik’le suçlanması nedir bilir misiniz?

Ne yaparsa yapsın, yerliler sömürgeciye kendini tam anlamıyla ispat edemez.

Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu’nun Ferdi Sabit Soyer’e “Türklüğünü ispat et” demesi buydu.

Beşir Atalay’ın ‘‘Denktaş da dinsizdi, Eroğlu da dinsizdir’’ diye çıkışması da buydu.

Karşımızda Türk-İslam sentezi üzerine kurgulanmış bir sömürgeci devlet var. Ne yaparsanız yapın onun istediği gibi olamazsınız.

Eylemlerde açılan ‘‘Farklıyık be gavolem’’ pankartı öyle öfkelendirir ki sömürgeciyi… Çünkü herkes tek tip-tek gömlek olacak!

Yerleşimci nüfus sömürgeciliği projesi ile Kıbrıs’a Türk-İslam sentezine uygun nüfus taşınırken görevli olan Büyükelçi Asaf İnhan ‘‘Kıbrıs Türkünün ‘Biz Kıbrıslıyız, biz farklıyız’ yaklaşımı manasız ve cahilcedir’’ demişti.

***

CTP’li Fazilet Özdenefe’nin Çavuşoğlu’na; “Biz federal çözümü savunuyoruz lütfen bizim görüşlerimizi de dinleyip kaale alın” demesi üzerine Çavuşoğlu, “Benim Cumhurbaşkanım bu Meclise geldiğinde siz Meclise gelmeyip onu yok saydınız, şimdi de, biz sizi yok sayıyoruz. Biliyorsunuz ki içinizde PKK’lı vekiller de var. TC Elçiliğine sorarsanız kim olduğunu öğrenebilir ve fotoğraflarını da görebilirsiniz” dedi.

İşgalciye ‘lütfen bizi kaale alın’ derseniz, o da size ‘sizi yok sayıyoruz’ der.

Sömürgeci karşısında ne kadar alttan alırsanız, o da o kadar üste çıkar.

“Gaflet ve hıyanet”ten sonra “terörist” gelir demiştik. Eminim ki ‘‘terörist’’ten sonra ne gelir, diye merak ediyorsunuz…

-‘Çuval’ gelir.

(16 Haziran 2022 tarihinde Avrupa gazetesinde yayınlanmıştır)

About the author