İSİAS katliamında Kartal Harman’ın rolünü unutmayın

Aziz Şah – TC’nin iki Generali ile Sömürge Valisi yönetir Kıbrıs’ın kuzeyini. Bu yüzden bugüne kadar hiç küçük adamlarla uğraşmadım. Kuklalarla değil, kuklacılarla uğraşırım. Kuklaları da önümüze kuklacı ile uğraşmayalım diye diktiler.

Deprem günlerinde Japon mühendisliğinin ve ahlakının yüceliğini konuşuyoruz her zaman… Bu kukla tokatlama işi de Japonların icadıdır!

Japonlar işyerlerine ve fabrikalara içine patronun maketini koydukları özel bir oda yapmışlar. Patrona öfkelenen işçiler de bu odaya giderek bu maketi yumruklayıp deşarj olurmuş…

Türkiye, Japonlardan ne ahlak aldı ne mühendislik. Ancak bu “deşarj maketi”ni aldılar. Kıbrıs’ın işgal bölgesinde bu modeli uygular İşgal Rejimi…

Onlarca “başbakan”, beş tane de “cumhurbaşkanı” gördük bugüne kadar. Ama bizi “Üst Koordinasyon Kurulu” adı altında TC Sömürge Valisi ile GKK ve KTBK komutanları yönetir. Bu yüzden bugüne kadar hiç küçük adamlarla uğraşmadım…

6 Şubat İSİAS Oteli katliamında bir istisna yapacağım!

Bitiştirilmiş iki eski apartmanın üzerine çıkılan kaçak katlardan oluşan İSİAS Otel, önce bitişme yerinden yarıldı, sonra ayakları olmayan bir insan gibi kesilmiş kolonlarından çocuklarımızın üzerine çöktü saniyeler içinde.

Eğer 6 Şubat’ta deprem olmasaydı, adamın biri 03:17’de sosyal medyada Ersin Tatar’a içinden geçenleri söyleseydi olacakları anlatayım size:

Tatar sabah sabah Silihtar’a Polis Genel Müdürü’nü çağıracak ve o adamdan şikayetçi olacaktı.

Polis adamı arayacaktı, adam gelmeyince mahkemeden zorla getirme kararı çıkaracaklar ve adamı 1 gece tuttuktan sonra sabah mahkemeye çıkaracaklardı. Bu arada adamın bütün elektronik cihazlarına polis senelerce vermemek üzere el koyacaktı. Sonra adam mahkemede teminatla serbest kalacak ve senelerce mahkemede süründürülecekti.

Eğer 6 Şubat 03:17’de deprem olmasaydı ve adamın biri Facebook veya Twitter’da Ersin Tatar’a hoşlanmadığı bir laf etseydi, bunlar yaşanacaktı!

Ama deprem oldu, bu söylediğim olmadı…

Depremden sonra Ersin Tatar’ın iletişim danışmanı Kartal Harman gün boyu yalanlar yazdı Facebook hesabından. İSİAS Otel’de kalan Kıbrıs kafilesinin AFAD tarafından nasıl kurtarıldığını anlattı…

35 insanımız öldü İSİAS Otel’de. Tatar’ın danışmanı Harman ise 6 Şubat günü gün boyu ölen insanlarımızın nasıl kurtarıldığını kahramanlık destanı anlatır gibi anlattı…

Depremin 6’ıncı günü Harman’ın dakika dakika oradaymış gibi nasıl kurtarıldıklarını anlattığı çocuklarımızın, anneleri-babaları ve öğretmenlerinin tamamı defnedildi. Bir tanesi bile kurtulmadı… Kendi çabalarıyla kurtulan 4 kişi dışında kimse kurtulmadı.

***

6 Şubat yalanlarında Kartal Harman şöyle dedi:

“İlk iyi haber!

Adıyaman’da bulunan kafilemizde 28 kişi bulunuyordu.

28 kişilik kafilenin 24’ü öğrenci, 4’ü ise öğretmen.

Adıyaman’dan almış olduğum bilgilere göre, 13 öğrencimizin ve 4 öğretmenimizin enkaz altından kurtarıldığı yönünde!

11 öğrencimizin ise kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Bir iyi haber otelin katları arasında fazlası ile boşluk olduğu ve enkaz altında kalanları bastırmadığı ve hareket alanı bıraktığı yönünde ki, bu çok önemli bir bilgi!”

Sonra devam etti yalan söylemeye Harman:

“13 öğrencimiz AFAD çadırında!

Enkaz altından çıkan 13 çocuğumuzun durumları iyi.

2 kız evladımız hastaneye götürülüp kontrolleri yapıldı.

Herhangi bir kırık çıkıkları olmadığı için çok şükür onlar da diğer arkadaşlarının yanına getirildi.

Şu anda 13 öğrencimiz ve öğretmenleri AFAD çadırında.

Diğer 11 öğrencimiz için kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Dualarımız sizlerle çocuklar…”

***

Eğer sosyal medyada biri Tatar’a hoşlanmadığı bir laf etmiş olsaydı polis adamı tutuklamıştı! Tatar’ın danışmanı Kartal Harman 35 canımızın canı üstüne yalan söyledi…

35 canımıza 2 gün kaybettirenlerin başında gelir Kartal Harman. Görevi de buydu: Türkiye’deki “propaganda bakanlığı” İletişim Başkanlığı gibi yalan söyleyerek toplumumuzu İSİAS katliamı karşısında uyutmaktı görevi!

(14 Şubat 2023 tarihinde Avrupa gazetesinde yayınlanmıştır)

About the author