Siz tam da bugünler için mücadele ettiniz!

Aziz Şah – Türk işgalinin her yıldönümünde iki klişe söz yükselir: “Acıların bayramı olmaz” ve “Biz bugünler için mi mücadele ettik?”

“Kıbrıslırumların acısı bizim de acımızdır” diye söze girince iyi bir şey söylemiş olmuyorsunuz. Savaştaki acıyı bile Rum-Türk diye bölmüş oluyorsunuz…

Acıların bayramı da olur. Birinin acısı yaşadığı evden kovulmaktır, diğerinin bayramı onun kovulduğu evi ganimetlemektir. Bu kadar basittir aslında acı ile bayram ayrımı…

Özel Harp Dairesi tarafından kurulan TMT’nin Türk ordusunu Kıbrıs’a çıkarmak, Kıbrıs’ı bölmek ve Türkiye’ye toprak kazandırmak için mücadele ettiğini bilmiyor muydunuz? Sopa ile düşünemez hale getirdiği için sizi TMT, bildiğinizi 49 sene sonra bile dile getiremiyorsunuz…

Bu yüzden, “Eleştiri yollarının tıkandığı bir toplum, kendisi hakkında düşünme yeteneğine sahip değildir” ilkesinden yola çıkmıştı Cumhuriyet’çi Ahmet Muzaffer Gürkan ve Ayhan Hikmet…

Eleştiri yollarınız tıkandığı için işgalin 49’uncu yılında ne için mücadele ettiğinizi hâlâ itiraf edemiyorsunuz!  

Tam da bugünler için mücadele ettiniz. Bizim hayal ettiğimiz üniter Kıbrıs uğruna mücadele edenler bir elin parmakları kadardı. Siz o parmakları kırdınız, bunu da hâlâ marifet sayarsınız. Bu toprakları parmaklayanlara da alkış tutarsınız…

İşgal bölgesinde hastaneye gittiğinizde Acil Servis’te bekleyen onlarca kişinin içinde tek Kıbrıslı siz olunca mı sorgularsınız “verdiğiniz mücadele”yi, yoksa bütün hastaneler ve eczanelerde bir tetanoz aşısı bulamayıp aşıyı özgür bölgede bulunca mı? Hastaneye gittiğinizde kan tahlili yaptırmak için kan verecek tüp olmayınca mı anladınız, “kanla alınan toprağın” vatan olmadığını?

Türk ordusunun işgalindeki araziler Ruslar, İranlılar ve İsraillilere satılınca mı sorgularsınız “verdiğiniz mücadele”yi? Rum mültecilere ait olan bu topraklar size “mücahit puanı” karşılığı verilse hiç sorun olmazdı değil mi?  

Ekranda Erenköy Mücahitleri Derneği’nden birini dinliyorum… Her telden çalıyor: Türk’ün Türk’ten başka dostu yoktur… KKTC’ye sahip çıkalım… Yabancılara satılan topraklar yüzünden Filistinliler gibi olacağız… Kıbrıs Türkiye’nin savunması için vazgeçilmez… Gittik, yabancılara satılan topraklar konusunda şikayette bulunduk ama dinleyen yok, diyor.

Türk ordusuna bağlı askeri istihbarat olan Sivil İşler’e soruluyor yabancılara toprak satılacağında. Erenköy mücahidi de “Biz bugünler için mi mücadele ettik, topraksız halk olacağız” diyor. Askerden iyi mi bileceksiniz? Türk askeri toprak satılacak diyor, “kanla alınan topraklar” Sterlin karşılığı satılıyor.

Hâlâ Rum-Yunan ikilisinden mi bahsediyorsunuz? Rus-İsrail-İran üçlüsünden bahsedeceksiniz artık. İran, İsrail ve Rus inşaat şirketlerinin egemenliğindeki arazilere ve denize paranızla bile giremeyeceksiniz. Bir kıvılcım parlıyor, Rus-İran-İsrail troykasının içinde, Sterlin ateşidir bu, yanar TC yerleşimci sömürgeciliğinin yüreğinde… 

“Bu gidişle topraksız halk olacağız” diyor Erenköy mücahidi ekranda. Belli ki hiç hastaneye gitmiyor, torununun okulunu ziyaret etmiyor, sokağa çıkmıyor, sadece mücahitler lokaline gidip-geliyor, gidip gelirken de çevresine hiç bakınmıyor… Yoksa “topraksız halk olacağız” der miydi hiç? Halk mı kaldı?

İşgalin 49’uncu yılında 110 bin kadar Türkçe konuşan Kıbrıslının yarısından fazlası göç etmiş. Erenköy mücahidi ekranda “Bu gidişle yabancılara hizmetçi olacağız” diyor. Hizmetçi olacak Kıbrıslı mı kaldı? Halihazırda hastanedeki sağlık personeli kime hizmet eder, hekim kime hizmet eder?

Acil’de nöbetçiyim diyor bir Doktor, 5 çocuk doğumuna girdim 1 gecede. Siz finanse ediyorsunuz bu doğumları Erenköy mücahitleri, ne mutlu size… Sunucu soruyor “topraksız halk olacağız” diyen Erenköy mücahidine, “Yeni Ercan’ı nasıl buldunuz?” diye… “Ne mutlu ki daha büyük gövdeli uçaklar inebilecek” diyor bizim mücahit! Türkiye üzerinden Kıbrıs’a taşınan nüfus için seviniyor Erenköy mücahidi, büyük gövdeli uçaklarla geleceklermiş… Bir kıvılcım parladı mı içinde?

Grivas başardı Türk askerini adaya çıkardı, Denktaş başardı Türkçe konuşan Kıbrıslıları yok etti, siz tam da bugünler için mücadele ettiniz… Şimdi tetanoz aşısı için Makarios Çocuk Hastanesi’ne başvurabilirsiniz!

(21 Temmuz 2023 tarihinde Avrupa gazetesinde yayınlanmıştır)

About the author