Cumhurbaşkanı Hristodulidis’ten Maronit açılımı

Mike Finn‘in “Korucam walk – approaching the village” eseri CC BY 2.0 kapsamında lisanslanmıştır.

Cumhurbaşkanı Nikos Christodoulides yaptığı açıklamada, hükümetin işgal altındaki Maruni köylerine yeni ailelerin ve genç çiftlerin yerleşmesine yönelik teşvik planları üzerinde çalıştığını ve yeni planları yakında açıklayacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı Christodoulides, Lefkoşa’daki Our Lady of Graces Katedrali’nde Maronit Kilisesi’nin kurucusu ve hamisi Aziz Maron için düzenlenen ayinde yaptığı konuşmada, Aziz Maron için düzenlenen toplantılara katılmanın kendisi için özel bir onur olduğunu belirtti.

Maruni cemiyetinin 4 köyünün Türk işgali altında olduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı, işgalin 50. yılında işgalin Maruni cemiyetine etkisine değindi…

İşgal altındaki köyleri ziyaret ettiğini, Kormacit ve Karpaz’da yaşayan tüm Marunilerin yaşadıklarına bizzat şahit olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı, zor şartlar altında mücadele verildiğinin altını çizdi.

Hükümetin işgal altındaki köylerde yeni aileler ve genç çiftlere yönelik daha fazla teşvik içeren yeniden yerleşim planları üzerinde çalıştığını, Bakanlar Kurulu’nun yakın zamanda bu konuda bir açıklama yapacağını duyurdu. (KHA)

About the author