Başsavcı Yardımcısı: Kürşat davasında güncel kanıtlar var, aynı davada daha önce bir sanığın mahkum olduğunu hatırlatırım

Cumhuriyetçi – Politis gazetesinin bildirdiğine göre, gasp edilmiş Rum malları ile ilgili çeşitli ithamlarla İtalya’da tutuklanan Akan Kürşat hakkında, Cumhuriyet Başsavcı Yardımcısı Savvas Angelides, daha önce aynı davadan başka bir sanığın mahkum olduğunun altını çizdi…

14 Şubat Perşembe günü Basın ve Enformasyon Dairesi’nde Hukuk Hizmetleri Akademisi’nin düzenlediği “AB mahkemelerinin kararları aracılığıyla rekabet hukukunda yargısal denetim ve usule ilişkin konular” konferansında konuşan Cumhuriyet Başsavcısı Yorgos Savvidis ve Cumhuriyet Başsavcı Yardımcısı Savvas Angelides, Akan Kürşat davası ile ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kıbrıs Türk basınında Akan Kürşat’ın Cumhuriyet yetkilileri tarafından tutuklandığı ve bunun haksız olduğu, zira davayı kanıtlayacak yeterli delil bulunmadığı yönünde yer alan haberlere ilişkin yorumu sorulan Angelides şunları söyledi:

-“Bunun cevabı basit. Cevap basit. Sanığın rızası ile gerçekleştirilmiş ve dava mahkemeye kaydedilmiştir. Bunun ötesinde, davanın ilerlemesi ve haksız olup olmadığı Hukuk Servisi için yorum değildir.

Davanın tescili amacıyla elbette güncellenen kanıtlar vardı. Sanığın haklarını da hiçbir şekilde etkilemeksizin, bunun daha önce soruşturulmuş bir dava olduğunu ve o davada ortak bir sanığın mahkum edildiğini hatırlatmak isterim.”

HUKUK HİZMETLERİ AKADEMİSİ’NDE AB HUKUKU DERSİ

Hukuk Hizmetleri Akademisi’nin düzenlediği “AB mahkemelerinin kararları aracılığıyla rekabet hukukunda yargısal denetim ve usule ilişkin konular” konferansında konuşan Cumhuriyet Başsavcısı Sayın George Savvides şunları söyledi:

-“Hukuk Hizmetleri Akademisi, eğitim programlarının bir devamı olarak bugün rekabet hukuku üzerine bir program sunuyor. Hem Kıbrıs’ta hem de Avrupa düzeyinde çok önemli olan bir konu. Avrupa Birliği Genel Mahkemesi Yargıcı Sayın Anna Markoullis’i konuşmacı olarak ağırlamaktan ve Servisimizin yetkililerinin yanı sıra Yüksek Anayasa Mahkemesi yargıçları, Kıbrıs’ın diğer mahkemelerinin yargıçları, Rekabeti Koruma Komitesi Başkanı ve üyelerinin katılımından memnuniyet duyuyoruz, çünkü Hukuk Servisi Akademisi’nin önemli bir ayağı sadece Hukuk Servisi yetkililerinin eğitimi değil, aynı zamanda Hukuk Servisi’nin diğer birimlerinin eğitimi ve onlara eğitim sağlanmasıdır”.

About the author