Türkiye’nin iptal ettirdiği “Imagine projesi”ni Almanya destekliyormuş

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Pazartesi günü Lefkoşa’da Tarihi Diyalog ve Araştırma Derneği (AHDR) ile bölgedeki Dayanışma Evi’nde yaptığı görüşmede, Almanya Dışişleri Bakanlığı’nın desteklediği “Imagine Projesi” hakkında bilgi aldı. .

Dernek tarafından yapılan basın açıklamasında, toplantıda Başkan Steinmeier’in projeye desteğini ifade ettiği, barış eğitiminin önemine vurgu yaptığı ve Almanya’nın Kıbrıs’ta barışı inşa etme kararlılığını yeniden teyit ettiği belirtildi.

Basın açıklamasında, Federal Almanya Cumhuriyeti’nin desteğiyle 2017 yılında başlatılan “Imagine Projesi”nin Kıbrıs’ın iki toplumunu bir araya getirmede önemli rol oynadığı açıklandı.

Projeyi Ekim 2022’de Türk tarafının tek taraflı iptal etmesi nedeniyle yaşanan zorluklara rağmen programın her iki toplumdan öğretmen ve öğrenciler arasındaki diyaloğu ve iş birliğini teşvik etmeye devam ettiği kaydedildi.

Görüşmede Derneğin Eş Başkanları, Konsey üyeleri ve Birlik Direktörü Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier ve beraberindeki heyet, programın etkisi ve kapsamı hakkında genel bilgiler verdi.

Derneğin basın açıklamasında, sürekli çabalar ve ekip çalışmasıyla “Hayal Et Projesi”nin barış eğitiminde, ayrımcılığın ortadan kaldırılmasında, diyalog ve anlayışın desteklenmesinde kilit rol oynamaya devam edeceği belirtildi. (KHA)

About the author