Cumhuriyet’te “herkes için güneş panelleri” projesine 30 milyon Euro

Enerji, Ticaret ve Sanayi Bakanı Yorgo Papanastasiou, önümüzdeki hafta yapılacak Bakanlar Kurulu toplantısında Yenilenebilir Enerji Kaynakları ve Enerji Tasarruf Fonu için “önemli bir bütçe teklifi” sunmayı planladığını duyurdu.

Bu fonun “yeşil enerjiyle ilgili tüm yeşil alt yapımızı finanse edeceğini” açıkladı.

Bakan, Lakatamia Belediyesi’nde “Tassos Papadopoulos Parkı”nın açılışının ardından yaptığı konuşmada, “Bu, dikkat etmemiz gereken çok önemli bir öneri ve fonun neden sağlam kalması gerektiğini açıklamamız gerekiyor” dedi.

“Herkes İçin Güneş Panelleri” planının uygulama takvimine ilişkin soruları yanıtlayan Papanastasiou, Şubat sonu itibarıyla dijital platform üzerinden başvuru kabul etmeye başlamayı hedeflediklerini açıkladı.

Enerji tasarrufu projeleri ve yeşil kaynaklardan enerji üretiminin teşvik edilmesi de dahil olmak üzere çeşitli kategorilerdeki mali destek için Yenilenebilir Enerji Kaynakları ve Enerji Tasarruf Fonu teklifinin onaylanmasının önemini vurguladı.

Fonun bütçesi sorulduğunda Papanastasiou, “Güneş Panelleri Herkes İçin” girişimi için yaklaşık 30 milyon Euro tahsis edildiğini ve daha fazla başvuruyu destekleyecek bir fon beklendiğini ifade etti.

Mısır’a yaptığı ziyaretle ilgili değerlendirmelerde bulunan Papanastasiou, bunun enerji konularını görüşmek üzere şirketler ve hükümetlerin bir araya geldiği bir toplantı olduğunu belirtti.

Bakan, Kıbrıs Cumhuriyeti Münhasır Ekonomik Bölgesi’nin (MEB) 6’ncı bloğunda “Kronos” gazı keşfi alanında yapılan araştırmanın önemine dikkat çekerek, bunun “Kıbrıs için harika bir haber” olduğunu ve bu konuda olumlu bir gelişme beklediğini kaydetti. (KHA)

About the author