Kıbrıs-Mısır Enerji Bakanları buluştu

Cumhuriyet Enerji, Ticaret ve Sanayi Bakanı George Papanastasiou ile Mısır Petrol ve Maden Kaynakları Bakanı Tarek El Molla, güneybatıdaki doğal gaz rezervlerinin gelişiminin hızlandırılması da dahil olmak üzere Kıbrıs ile Mısır arasındaki enerji işbirliğinin nasıl güçlendirileceğini tartıştılar Kıbrıs.

Enerji Bakanlığından yapılan açıklamaya göre Papanastasiou, EGYPES 2024 enerji fuarı ve konferansı kapsamında Mısırlı mevkidaşı Tarek El Molla ile yaptığı görüşme de dahil olmak üzere enerjiyle ilgili bir dizi konuyu ele aldı ve 2024 tarihinde Kahire’den döndü.

Salı öğleden sonra yaptıkları “yapıcı” toplantıda iki Bakan, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin Münhasır Ekonomik Bölgesi (MEB) 6. Blok’ta Doğu Akdeniz hidrokarbon sektöründe “Cronos” doğalgaz keşfinin cesaret verici sonuçlarını vurguladı. değerlendirildi.

Basın açıklamasında, Kıbrıs ile Mısır arasındaki enerji iş birliğinin güçlendirilmesinin yanı sıra, Kıbrıs’ın güneybatısındaki doğalgaz rezervlerinin hızla geliştirilmesi ve doğalgazın Kıbrıs MEB’den Mısır’a taşınmasının da seçenekler arasında yer aldığı belirtildi.

Mısır Petrol Bakanı ile yapılan toplantıya katılmadan önce Doğu Akdeniz Gaz Forumu Genel Sekreteri Osama Mobarez ve Eni, TotalEnergies, Chevron ve ExxonMobil şirketlerinin üst düzey yöneticileri, Kıbrıs’taki farklı araştırma programlarını ve keşiflerin hızlı gelişimini tartıştı. (KHA)

About the author