Kıbrıs badadezini de sahtelediler

Cumhuriyet’in Tarım Bakanı Maria Panayiotou ve Yunanistan Tarım Bakanı Lefteris Avgenakis, farklı ülkelerden gelen patateslerin Yunanistan’da Kıbrıs patatesi olarak satılması sorununun çözümü için görüştü…

Basın ve Enformasyon Dairesi’nden yapılan açıklamaya göre Panayiotou, Tarım ve Balıkçılık Konseyi’nin Brüksel’de yaptığı toplantıda bu durumun çok ciddi sonuçlarını ve ülke ekonomisine olumsuz etkisini anlattı.

Maria Panayiotou, konuyla etkili bir şekilde başa çıkabilmek için Yunanistan’dan yardım istedi ve olumlu yanıt aldı.

İki tarım bakanı, Yunanistan pazarında perakendecileri caydırmak için yaptırım uygulamaya karar verdiler. Farklı patates cinslerini “Kıbrıs menşeli” diye paketleyip satan kuruluşları tespit edecekler…

Tarım Bakanlığı son yıllarda, Yunanistan pazarında başka ülkelerden gelen patateslerin “Kıbrıs menşeli” olarak kullanılması teşvik edilerek tüketicilerin yanılttığı ve Kıbrıs patatesinin itibarının zedelendiği yönünde şikayetler alıyor.

Yunanistan Mali ve Ekonomik Suçlar Genel Müdürlüğü 2022 yılında ticari zincirin çeşitli aşamalarında hedefli kontroller gerçekleştirdi ancak caydırıcı yaptırımların uygulanmasına yol açacak olaylar tespit edilemedi.

Kıbrıs Tarım Bakanlığı, Kıbrıs Devlet Genel Laboratuvarı, Kıbrıs patatesinin bilimsel olarak doğrulanabilir özelliklerine ilişkin bir veri tabanı oluşturmak amacıyla iş birliği yapıyor. (KHA)

About the author