Hükümet Sözcüsü: Cumhuriyet büyüme oranında AB ikincisi

Hükûmet Sözcüsü Constantinos Letymbiotis çarşamba günü yaptığı açıklamada, her şeyden önce ülkenin ilerlemesi ve belirli proje ve tedbirlerin uygulanması gerektiğini söyledi. Letymbiotis, tüm siyasi güçleri toplumun iyi niyetli çıkarlarını hedefleyerek “duruma ayak uydurmaya” ve iş birliği yapmaya çağırdı ve seçim dönemi göz önüne alındığında “DİSİ ve AKEL arasındaki görüş yakınlaşmasına” atıfta bulundu.

Letymbiotis, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda yaptığı açıklamalarda, Cumhurbaşkanı Nikos Christodoulides’in salı günü verdiği basın toplatısıyla ilgili olarak muhalefet partilerinden gelen eleştirileri yorumlayarak, hükûmetin bir yılını doldurması vesilesiyle salı günü Cumhurbaşkanı’nın kısa bir mesajla ve ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayarak hükûmetin ilk yıldaki başarılarını sunma fırsatı bulduğunu söyledi.

“Hükûmetin yaptığı çalışmaların, vatandaşların günlük yaşamını iyileştirmek hedefiyle tamamen uyumlu olduğuna inanıyoruz” diyen Letymbiotis, Cumhurbaşkanı’nın yönetim programını uygulamak gibi tarihi bir sorumluluğu olduğunu ve bunu pusula kabul ederek yönetim programını bütünüyle uygulamaya kararlılıkla devam edileceğini söyledi.

DİSİ ve AKEL arasındaki görüş yakınlaşmasını gördüklerini belirten Hükûmet Sözcüsü, bununla birlikte bir seçim dönemine girildiğini ancak her şeyden önce ülkenin ilerlemesi ve belirli projeler ile belirli önlemlerin uygulanması olduğunun unutulmaması gerektiğini vurguladı.

Tüm siyasi güçlerin, toplumun iyi niyetli çıkarlarına odaklanarak iş birliği yapmaya çağıran Letymbiotis, toplumun, hükûmetin ve tüm siyasi güçlerin şimdiye kadarki tüm eylemlerini yargıladığı gibi bunu da yargılayacağından emin olduğunu söyledi.

Hükûmetin başarılarına atıfta bulunan Hükûmet Sözcüsü, “şu anda ülkemizi ayakta tutan aynı sorumlu yolda devam edeceğiz” dedi. Tüm kredi derecelendirme kuruluşları tarafından Kıbrıs’ın yatırım yapılabilir seviyeye yükseltildiğini ve Avrupa Komisyonu’nun 2024 tahminlerinde Kıbrıs’ın 2024 büyüme oranı açısından ikinci sırada yer aldığını kaydeden Letymbiotis, ülkenin göç konusunda bir yıl içinde başarılı olduğunu ifade ederek, “Kıbrıs toplumu için en büyük endişe kaynağı olan göç konusunda Kıbrıs bugün ilk kez gidenlerin sayısının gelenlerin sayısını aşmasını başardı” dedi. (KHA)

About the author