Kıbrıslıların birlikte oy kullandığı tek seçim

Kıbrıs Haber Ajansına (KHA) yaklaşan Avrupa Parlamentosu seçimlerini değerlendiren Avrupa Parlamentosu’nun (AP) Kıbrıslı vekilleri seçimlere katılımın önemi üzerinde durdular. 

AP Milletvekili Loukas Fourlas (DISY-Avrupa Halk Partisi), Avrupa Parlamentosu’nun (AP) temsilcilerin vatandaşlar tarafından oylandığı tek organ olduğunu ve bunun Avrupa seçimlerine yoğun katılımın en önemli nedeni olduğunu belirtti.

Gençlerin Avrupa seçimlerine katılımıyla ilgili olarak da “gençler bizim geleceğimizdir” diye ekledi.

AP Milletvekili George Georgiou (AP’de AKEL-Sol Grup) AKEL’in Avrupa Parlamentosu’ndaki faaliyetlerinin “AB’de cesur değişiklikler hakkında konuşan tek güç olduğunu” ve “gençlerimizi ve geleceğimizi güçlendirdiğini”, ayrıca Kıbrıs ve Avrupa vatandaşlarını ve üye devletler arasındaki iş birliğini koruduğunu ve zayıflatmadığını belirtti.

AKEL Milletvekili ve Sol Grup üyesi Niyazi Kızılyürek, yurttaşların Avrupa seçimlerine katılması gerektiğini, çünkü AB kararlarının yaşamın her alanını etkilediğini belirtti. Kızılyürek, “Avrupa Parlamentosu, AB vatandaşlarının sesidir” dedi.

Kızılyürek, “Aşırı sağın yükselişinin gerçek bir tehdit olduğu bir dönemden geçiyoruz” diyerek, Avrupa demokrasisi ve AB’nin varlığı için sorun teşkil ettiğini vurguladı. “Avrupa seçimlerine katılmalı ve demokratik değerleri korumalıyız” dedi.

“Kıbrıs’ta oy kullanmak için özel bir sebebimiz var. Bu seçimler, Kıbrıslı Türklerin ve Kıbrıslı Rumların ortak bir kamu alanında birlikte katıldığı tek seçim. Bu, özellikle Kıbrıs sorununa federal bir çözüm bulunması açısından büyük önem taşıyor.”

AP üyesi Costas Mavrides (DIKO-Sosyalistler ve Demokratlar Grubu), Avrupa Parlamentosu’nun AB’deki tüm üye ülkeleri ve Kıbrıs’ı etkileyen zorluklar ve küreselleşmiş sorunlar karşısında Avrupa vatandaşlarının sesi olduğunu vurguladı.

Mavrides, her vatandaşın oylarıyla Avrupa Parlamentosu’nda kendisini kimin temsil edeceğini seçtiğini belirtti.

Dimitris Papadakis (Sosyalistler ve Demokratlar Grubu), Kıbrıs vatandaşlarının kendileri ve çocukları için Avrupa seçimlerine katılması gerektiğini kaydetti. 

About the author