Çevreciler Hareleti (Kıbrıs Yeşiller Partisi)’nin Avrupa Parlamentosu milletvekili adayları ilan edildi

Kıbrıslıların birlikte oy kullandığı, etnik ayrımların ortadan kalktığı, tek seçmen listesi ile gerçekleşen Avrupa Parlamentosu seçimlerinde Çevreciler Hareketi (Kıbrıs Yeşiller Partisi) adaylarını açıkladı.

Yapılan açıklamaya göre, Haziran’da gerçekleşecek AP seçimleri için Siyasi Komite adayları onayladı. Çevreciler Hareketi (Kıbrıs Yeşiller Partisi) seçimde AIHMI Hareketi ve Rumca ve Türkçe konuşan Kıbrıslılardan oluşan Kıbrıslılar Birliği ile ittifak gerçekleştiriyor.

Çevreciler Hareketi (Kıbrıs Yeşiller Partisi)’den yapılan açıklama şöyle:

Dün olağanüstü bir oturumla toplanan Kıbrıs Yeşiller Partisi – Vatandaşlar İşbirliği Hareketi Pan-Kıbrıs Konferansı, Avrupa Parlamentosu seçimleri için oy pusulası, etik kuralları ve Haziran ayında yapılacak Avrupa Parlamentosu ve yerel seçimler için seçim ofislerinin oluşturulmasına ilişkin Siyasi Komite önerisini onaylama kararı almıştır.

Oy pusulası, Çevreciler Hareketi (Kıbrıs Yeşiller Partisi), kısa bir süre önce Avrupa Parlamentosu Milletvekili Dimitris Papadakis tarafından kurulan AIHMI Hareketi ve Kıbrıslı Rum ile Kıbrıslı Türklerden oluşan Kıbrıslıları Birliği Hareketi arasındaki işbirliğinin bir ürünüdür.

Oy pusulası aşağıdaki gibidir:

“Kıbrıslılar Birliği”nden Sayın Oz Karahan

“AIHMI” Hareketinden Sayın Petros Hristodulu, Larnaka Eski Belediye Başkan Yardımcısı ve Eski Belediye Başkanı (2011-2016)

Çevreciler Hareketi (Kıbrıs Yeşiller Partisi)’nden dört aday şunlardır:

Alkis Papis, Başkan Yardımcısı

Maria Kola, Başkan Yardımcısı

Stavros Papaduris, Milletvekili

Vasso Pelengari, Siyasi Komite üyesi

Altı adaya da Avrupa Parlamentosu seçimlerinde başarılar diliyoruz.

Bugün, Avrupa Parlamentosu’nda yeşil ve Kıbrıslı bir sese her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var.

Yeşil bir dönüşüm için Avrupa politikası, her Üye Devletin ve her halkın özelliklerine saygı göstererek sosyal ve halk yanlısı bir boyuta sahip olmalıdır. Bunu sadece biz biliyoruz ve talep edebiliriz.

Aynı zamanda, Avrupa’yı etkisi altına alan aşırı sağcılık dalgasına da cesurca karşı duruyoruz. Sorunlar nefretle çözülmez, meseleler yobazlıkla çözülmez.

Umudun rengi yeşildir.

About the author