Maliye Bakanı: Orta sınıfı ve kırılgan grupları desteklemeye odaklıyız

Maliye Bakanı Makis Keravnos, cumartesi günü yaptığı açıklamada, yüksek elektrik fiyatlarına karşı tedbirlerin hükümetin önceliği olduğunu belirterek, bu tedbirlerin ilk olarak duyurulması için hafta sonu boyunca çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

Lakatamia Belediyesi’ndeki bir parkın açılışında konuşan Bakan, hükümetin savunmasız grupları ve orta sınıfı destekleme kararlılığını vurguladı. Bakan, “Bu tedbirler üzerinde çalışıyoruz ve bu hafta sonuna kadar hazır olacağız ve halka gerekli yardımların gecikmemesi için bunlara odaklanacağız” dedi.

Tüketim vergisindeki indirimin devam edip etmeyeceği yönündeki soruları yanıtlayan Bakan, hükümetin önceki dönemde uyguladığı tedbirlerin diğer ekonomi politikası tedbirleriyle birlikte enflasyonu düşürmeye çalıştığını, bu tedbirlerin ekonomiye destek sunduğunu belirtti. Orta sınıf ve kırılgan gruplar elektrik fiyatlarından kaynaklanan enflasyonist baskılar karşısında, “Bunu yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Keravnos, asıl meselenin yüksek elektrik fiyatları olduğunu vurgulayarak, “Bu bizim birinci önceliğimiz, yapacağımız ilk şey. Diğer konuları da takip edip öneriler geliştirmeye devam edeceğiz.”

Keravnos, mali disiplin çerçevesinde, Kıbrıs ekonomisini izleyen ve değerlendiren Avrupa Komisyonu ve Uluslararası Para Fonu’nun tavsiyeleri doğrultusunda hedefe yönelik tedbirlerin alınmasına yönelik çalışmalar yapıldığını belirtti.

Uluslararası gelişmeler de dikkate alındığında 2024 yılında Kıbrıs ekonomisine ilişkin kaygılar var. Bakan, verilerine atıfta bulunarak, AB’de Malta’dan sonra en iyi performansı gösteren ekonominin Kıbrıs ekonomisi olduğunu vurguladı.

Bakan, “Ancak bu bizim proaktif çalışmamızı, etrafımızdaki zorlukları analiz edip gözlemlememizi ve ekonomimizin doğru yönde ilerlemesini sağlamak için zamanında harekete geçmemizi engellemez.” dedi. (KHA)

About the author