Niyazi Kızılyürek’in 5 senesi: BİR KIBRIS EŞEĞİ 86 MİLYONLUK TÜRKİYE’Yİ SIRTINDA TAŞIYABİLİR Mİ?

Aziz Şah – 16/4/2024

2019 yılında Niyazi Kızılyürek, Avrupa Parlamentosu’na seçildiğinde “ne kadar kötü olabilir ki” diye düşünmüştüm…

Sonuçta Türkiye’nin Kıbrıs’ta 50 senedir işlediği savaş suçlarını kalem kalem bilen bir akademisyen ve 1974 istilası sırasında tecavüze uğrayan Rum kadınların polis tutanaklarındaki ifadelerini yayınlamış bir araştırmacıdan bahsediyoruz.

Hiçbir şey yapmasa, Brüksel’de kürsüye çıkıp tecavüze uğramış kadınların ifadelerini okurdu!

Ben üniterciyim, o federalist. Tamamen iki farklı Kıbrıs hayal ediyoruz. Ben herkesin birbirine karıştığı toprağı bütün bir Cumhuriyet, o ise etnik kökene göre insanların birbirlerinden ayrıldığı bir apartheid hayal ediyor…

Buna rağmen dedim ki, “ne kadar berbat bir parlamenter olabilir ki Bay Niyazi”!

Sonuçta Avrupa Parlamentosu Kıbrıs sorununun çözüleceği bir yer değildir, orada Avrupa politikası belirlenir.  

Ancak Brüksel’deki parlamento işgale karşı bir kürsüdür…

Çıkarsın kürsüye, Türkiye’nin 1974’ten beridir işlediği savaş suçlarını ve nüfus mühendisliğini anlatırsın. Kıbrıslı Türk toplumunun Türkiye tarafından nasıl yok edildiğini anlatırsın. İşlediği suçlardan dolayı Türkiye’ye karşı yaptırım ve ambargo talep eder ve bunun için mücadele edersin!

Biz Türk işgaline karşı Avrupa Parlamentosu’nu kullanmasını beklerken, Bay Niyazi Türkiye için kullandı kürsüyü…

Hangi devletin parlamenteri olduğunu unuttu. Kıbrıs Cumhuriyeti’ni değil, Türkiye’yi temsil etti…

Kıbrıs Cumhuriyeti’nin %37 toprağını işgal eden ve 200.000 insanı silah zoruyla evlerinden kovan Türkiye aleyhinde oy kullanmadı!

Türkiye’nin Kıbrıslı Türklere uyguladığı baskılardan bahsedilen Avrupa Komisyonu’nun 2022 raporunda çekimser oy kullandı. Çünkü Türkiye’nin AB üyeliğinin önünü tıkıyormuş rapor…

Hatırlarsınız, Türkiye-Libya arasında saçma sapan bir Münhasır Ekonomik Bölge anlaşması yapılmıştı. Avrupa Parlamentosu’nda bu anlaşmanın iptali için Libya hükümetine çağrı yapılmasına yönelik bir tasarı oylandı.

Kıbrıs Cumhuriyeti’nin topraklarını işgal eden ve Kıbrıs Cumhuriyeti’nin denizdeki egemenlik alanına tecavüz eden Türkiye karşısındaki bu oylamada Niyazi Kızılyürek ne yapmış olabilir?

Diğer bütün Kıbrıslı milletvekilleri Türkiye’ye karşı oy kullanırken, Niyazi Kızılyürek Kıbrıs’ın denizdeki egemenliğine tecavüz eden Türkiye’den yana oy kullandı…

Kendi devletinin egemenliğine tecavüz eden yabancı bir devlete karşı oy kullanamadı Bay Niyazi!

Neden Türkiye’den yana oy kullandığının hesabı sorulunca da, “Ben ırkçılara ve popülistlere cevap vermem” dedi…

Popülistin kralı sensin Bay Niyazi!

“Popülist” demişken, 5 senede Bay Niyazi’nin en popülist olduğu konu nedir?

2022 sonunda Avrupa Komisyonu’na “karma evlilik çocukları” ile ilgili bir soru önergesi verdi.

Avrupa Komisyonu Bay Niyazi’ye şöyle dedi:

“Avrupa Birliği Adalet Divanı’nın yerleşik içtihadına göre, vatandaşlığının kazanılması ve kaybedilmesine ilişkin koşulları belirlemek her Üye Devlete aittir. Kıbrıs vatandaşlığının köken esasına göre hangi koşullar altında elde edilebileceğine karar vermek de ulusal yasa koyucunun görevidir”

Bay Niyazi Komisyon’un verdiği cevabı beğenmediği için, kuzey ve güneydeki federalist basına çarpıtarak yansıttı haberi…

“Fake news” (yalan haber) yaptırdı basına!

Bunun üzerine, Lefkoşa Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Achilles Emilianides “Avrupa’dan öyle cevap gelmedi, cevap şudur” diyerek sosyal medyada Komisyon’un cevabını yayınladı.

Niyazi tarafından kandırıldığını anlayan, Politis gazetesi yazarı Costas Constantinou, “eğer cevap buysa büyük bir yanlış anlatım yapılmış gazete tarafından” diye cevapladı hukuk profesörü Emilianides’i! (Bu tartışmaların ekran görüntüsü elimde mevcuttur)

Avrupa Komisyonu’nun açıklamasını çarpıtarak “karma evlilik çocukları”nın duygularını istismar edip Kıbrıs Cumhuriyeti’ne karşı şovenizmi körükledi Bay Niyazi!

Daha söyleyecek çok şey var, 5 senede az fındık kırmadı.

Niyazi Kızılyürek bütün siyasetini “Türkiye’nin AB’ye üyelik sürecinin önünü açmak” üzerine kurguladı. Bu yüzden Kıbrıs Cumhuriyeti milletvekili olduğunu unuttu, Kıbrıslıların çıkarlarına ve Kıbrıs Devleti’ne karşı çalıştı.

-Biz Kıbrıs eşeği olarak 86 milyonluk Türkiye’yi Brüksel’e kadar sırtımızda mı taşıyacağız?

(16 Nisan 2024 tarihinde Avrupa gazetesinde yayınlanmıştır)

About the author