Gaziveran ve Kapalı Maraş: Kuyruk yağı ve pirzola

Aziz Şah – 16/02/2024

Ayının kırk türküsü var, kırkı da armut üstüne…

İngiliz sömürgeciliğinin kırk türküsü var, kırkı da taksim üstüne…

Yerleşimci Türk sömürgeciliğinin kırk türküsü var, kırkı da toprak hırsızlığı üstüne…

İtalya’da Akan Kürşat’ın tutuklanmasından önce Türk milliyetçileri “Kıbrıs’ın kuzeyinde gizli işgal” diye bir papara kopardılar.

50 senedir Türk ordusunun ve yerleşimci nüfusunun işgali altında olan bir yerde nasıl “gizli işgal” olabilir?

Yabancılara mal satış onayları askeri istihbarat “Sivil İşler”in iznine tabidir. Asker müsaade etmeden yabancılara mal satılamaz. “Güvenlik” gerekçesiyle Kıbrıslı Ermenilerin kuzeye geçişini yasaklayan askeri otorite yabancılara mal satışına izin veren otoritedir.

Türkiye vatandaşları dışındakiler askeri bölgelere 300 metreden yakın mülk alamazlar. Yani her şart ve koşulda bir arazi ya da konut satışı askeri bir konudur. İstihbarata tabidir!

Konut satılıyor, 300 metre yakınında askeri bölge var mı? Arazi satılıyor, alacak olanın “güvenlik soruşturması” yapıldı mı?

Türkiye Kıbrıs’ın kuzeyini işgal ettikten sonra, “ASKERİ YASAK BÖLGELER KARARNAME”si yayınladı. Bu kararnameye göre Kıbrıs’ın kuzeyinin tamamı ASKERİ BÖLGEDİR.

Bu kararnameye göre, “Kıbrıs’ın kuzeyi, birinci, ikinci ve üçüncü derece askeri bölgelerden oluşur”…

2005 yılında KTBK komutanı Korgeneral Hasan Memişoğlu da demişti ki:

-“Bölge Türkiye Genelkurmayı’na bağlı bir Kolordu’nun sorumluluğundadır. Bölgenin tüm sorumluluğu Kolordu komutanına aittir”…

Türkiye’deki Kemalist basın ve havuz medyası Kıbrıs’ın kuzeyinde İsraillilere satılan araziler konusunu haftalarca gündemde tutarak baltayı taşa vurdu.

Yabancılara arazi satışını “Kıbrıs’ın kuzeyinde gizli işgal var”  diye gündeme taşıyanlar yabancılara mal satışının askeri istihbaratın iznine tabi olduğunu bilmiyor muydu?

Sonra Akan Kürşat İtalya’da Rum mülkü üzerinden işlenmiş suçlardan dolayı tutuklanınca “yabancılar toprak alarak Kıbrıs’ın kuzeyini işgal ediyor” diye papara koparan Türk milliyetçilerinin sesi kesildi…

Hem de ne kesilme!

Yabancıların aldığı arazilerin tapu kayıtları sosyal medyaya kadar düşmüştü… Aracılık yapan avukatların isimleri Facebook ve X’te dönüyordu!

İsrailli müteahhit Afik Yaacov’un özel hayatı ortaya serildi. Ama arazi satışları durmadı…

Kıbrıslı Türkler ve Türkiyeli yerleşimciler sata sata bitiremedi henüz memleketi…

Hem Rumlardan gasp edilmiş toprakları sahte tapuyla satıyorlar, hem de Kıbrıslı Türkler kuzeyde ve güneyde kendi mallarını satıyor…

Gaziveran’dan Pendaya’ya bütün kıyı şeridi satıldı. İnanmak istemedim, tekrar tekrar sordum bölge insanına. Gaziveran’a gittim dolaştım…

Çocukça bir şekilde “Gaziveran kurtarılabilir, başka inşaat yapılmasa” dedim bölgeyi bilen bir kaynağa…

-“Neyi gurtarıyon?” dedi… “Hepsi satıldı, gördüğün bütün araziler satıldı”…

-Kıbrıslı Türkleri yok mu kurtaracak kendinden?

Gaziveran’dan Pendaya’ya kıyı şeridi boydan boya satıldı…

Kıyı şeridine ne yapılır?

-Marina!

İddiaya göre Binali Yıldırım’ın oğlu marina yapacak. Bölge insanının aktardığı bilgi bu. İsterlerse yalanlasınlar…

Kıbrıslı Türkleri kim kurtaracak bu aç gözlülüğünden?

“Kıbrıs Türkü” etnik bir kimlik değildir, bir türküdür. Ağlar gezerken söylenir Londra sokaklarında…

Türkiye’nin Mersin Gümrüğü’nü kapatması ve bu sene narenciyenin dalında kalmasıyla beraber Rumlara ait ciddi miktarda portakal bahçesi de inşaat şirketlerinin kepçeleriyle tanışacak seneye…

Daily Express gazetesi, “Sahil kasabası Varoşa’yı Vegas’a dönüştürmek için büyük yatırım planlarının olduğunu” öne sürdü. TC işgal rejiminin defalarca tören yapıp bir türlü gerçek anlamda açamadığı Kapalı Maraş’a açılım yapmış Daily Express.

Kapalı Maraş’ın Las Vegas olacağını okuduğunda insanın haberi kimin yaptırdığını anlaması zor olmasa gerek. 2020 yılında gene İngiliz Daily Express, Ersin Tatar’ın doğalgaz karşılığında %6 toprağı vermeye hazır olduğunu yazmıştı.

İngiliz’in kırk türküsü var, kırkı da taksim üstüne…

Bir bütün olarak bakın toprak yağmasına. Kapalı Maraş deyince ağzınızı sulandıran bir “pirzola” görürsünüz, Gaziveran deyince tabağın kenarında duran yemeyeceğiniz “kuyruk yağı”…

Vatan topraklarına sömürgecilerin gözüyle bakmayı nasıl öğrendiniz?

(16 Şubat 2024 tarihinde Avrupa gazetesinde yayınlanmıştır)

About the author